GELECEĞİN YILDIZLARI YETİŞECEK

Erdemli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Morgül, yaz spor okullarını söyledi. Şampiyon Halı sahada düzenlenen törenle yaz spor okullarının startını veren Erdemli Spor Başkanı Morgül, şimdilik 70 gençle başladığımız  spor okuluna gurbetçi ve tatilci çocuklarının da katılmasıyla rakamın 500'e çıkacağını belirtti.

Yaz spor okulu Futbol dalının açılış vuruşuna Erdemli Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, Erdemli Spor Onursal Başkan Halit Çortul, As Başkan Serdal Kaya, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Abidin Aslan, Avukat Emin Yalman, Mehmet Serin ve sporcu aileleri katıldı.

Yaz Spor okulu açılış töreninde konuşan Morgül, yaz spor okulunda çocuklara sadece spor öğretmediklerini Türk gelenek ve görenekleri ile milli ve ahlaki değerleri de öğreterek onları kötü alışkanlıklardan alıkoymak, tatillerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak için  genç nesle sahip çıktıklarını ifade etti.

Tecrübeli hocalarımız nezaretinde çocuklarımıza spor yaptırmak ve sporu sevdirmek diyen Morgül, 70 gençle başladıkları açılışı 500 sporcuya çıkartmak olduğunu kaydederek, ''Temmuzun sarı sıcağında tatilinden  vazgeçerek geleceğimiz çocuklarımızın sportif manada eğitilmesini sağlayan Oktay Mavi ve Hakan Kasapçı'ya, iş adamları Fatih Doğan, Ali Kayıkçıoğlu, Kadir Tulgara, Nebi Karagöz'e teşekkür ediyoruz. Yaz spor okuumuzda her yaş grubunda futbol, voleybol, basketbol dallarında da şubelerini açıyoruz. Hedefimiz Erdemli sporuna alt yapı oluşturmaktır. Hepimiz iyi bilmekteyiz ki altyapısı olmayan kulüpler uzun soluklu olmadığı gibi aynı zamanda kapanıp gitmektedirler.  Bizler geleceğin yıldızlarını yetiştirerek Türk sporuna armağan edeceğiz. Bu konuda bize güvenenleri de mahçup etmeyeceğiz'' dedi.

İlçede en büyük sıkıntının gençlerin spor yapacağı sosyal tesislerin bulunmadığını anımsatan Morgül, ''Diğer ilçelerimizde her amatör takımın güzel sahası bulunurken ilçemizde maalesef bu yok. Temennimiz semt sahalarının biran evvel kurulmasıdır. O zaman daha fazla gencimiz spora koşacaktır'' diye konuştu.

Erdemli futbol sahasına Erdemli  Belediye Başkanı  Mükerrem Tollu'nun sahip çıkmasından ve  modern bir saha yapılması çabasından dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Morgül, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a da çağrıda bulunarak şöyle konuştu:

''Tarsus Belediye başkanı olduğunuz dönemde tüm amatör takımlara semt sahası yaparak hediye ettiniz. Erdemli'ye de  sahalar yaparak hediye etmenizi bekliyoruz. Gençlerimizi kahvehane köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan  kurtarmak için ilçede bulunan 5 amatör kulübümüze birer futbol sahası yaparak hediye ediniz. Siz sahayı yapın bakımını biz amatörler yapmaya hazırız. Yeter ki gençlerimizin spor yapacağı sosyal tesislerimiz olsun.''

Erdemli Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici de yaptığı konuşmada, geleceğimiz çocuklarımıza sahip çıkılması gerektiğini belirterek, bu tür yaz spor okullarının çocukların gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyleyerek yaz spor okulunun hayırlı olması dileğinde bulundu.  

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.