Ezo'dan Dağlı mahallesinde çiftçilere ağaç budama ve ilaçlama hakkında Eğitim verildi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanlığı, Dağlı Mahallesinde Narenciye Ağaçlarının Budaması Ve İlaçlaması Hakkında Eğitim verdi. Uygulama Yapılan Bahçelerde İncelemelerde Bulunuldu.

   Erdemli ziraat odası başkanı Ahmet Öger, dağlı mahallesinde narenciye ağaçlarının budaması ve ilaçlaması yapılan bahçelerde incelemelerde bulundu. Ahmet Öger,İlçe müdürü Mehmet Türker ile beraberindeki ziraat Mühendisleri,eğitime katıldılar .Konuyla ilgili Ezo Başkanı Öger, şöyle konuştu. Çiftçilere- ağaç budama ve ilaçlama işleminin nasıl yapılması gerektiğini, Özellikle çifçilerin yaprak,toprak analizlerini yaptırarak gereksiz ilaç ve gübre kullanımını önleyerek girdilerin maliyetini düşürmeliyiz.Narenciyede kalıntı yapmayan ilaçları kullanmalı ve  ilaçlamada yapılan en büyük hatalardan biri olan doz ayarlamasının iyi yapılması hakkında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. İlaçlama yapılırken özelikle sağlık açısından"maske, eldiven, gözlük" kullanılması gerektiğini söyledi. Öger, ."Ağaç budama mevsimi her şubat ayının ortalarında başlar ve Nisan ayının ortalarına kadar devam eder. Ağacın budanması, ağacın meyve verimi konusunda çok önemlidir dedi.

 Bilgilendirme toplantısı köy kahvesinde slâyt gösterisi ile başladı. Slâytta narenciye ile ilgi hastalıklar, Zaralı ve faydalı böceklerle ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Tarım ziraat mühendislerinden Hasan Erdem, sunumda şunları anlattı. Narenciyede eksik bilgi ve kulaktan duyma bilgileri kullanmayın. Bahçelerinizde gördüğünüz hastalıklarla ilgili aklınıza takılan ne olursa olsun ziraat mühendislerinden yardım alınması gereğinin altını çizdi. eğitim toplantısında İlçe tarım ziraat mühendislerinden Sedat Bölükkaya,Dağlı mahallesinde limon bahçesinde çiftçilere uygulamalı olarak Ağaç budaması ile ilgili pratik ve etkili bilgiler verdi. Ziraat odası genel sekreteri ziraat mühendisi M.Aydın Çiftçi, ise çiftçilere budama işlemi yapıldıktan sonra ilaçlamaya da dikkat çekerek, şunları söyledi: İlaçlama esnasında ağaçlara doğru ilaç ve doğru doz uygulanmalıdır. Örneğin narenciyeye vereceğiniz bir ilacının üzerinde mutlaka narenciye yazdığına dikkat edin. Aksi halde kalıntı sorunu ile karşılaşırsınız buda sizlere pazarlamada sıkıntılara neden olur dedi.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.