Evdilek yaylası 'ceviz üssü' olacak

Erdemli ilçesine bağlı Evdilek Mahallesi'nde ''Gelir geritici Ceviz Ağaçlandırması Sertifika Töreni'' düzenlendi. Törende 19 çiftçiye AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ile Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca tarafından ceviz yetiştiriciliği sertifikası verildi.

Törende konuşan Tezcan, kırsal kesimde refah arttıkça huzurun da arttığını belirterek 1650 rakımda yetiştirilen ceviz ağaçlarının bölgeye daha  fazla zenginlik katacağını söyledi.

Son günlerde terör olaylarının arttığına dikkat çeken Tezcan, vatandaşların provakasyonlara gelmemelerini istedi. Teröristler ve yandaşlarının ülkeyi kaosa sürüklemek istediğini ifade eden Tezcan buna asla izin verilmeyeceğini ifade ederek, ''Bilindiği gibi Güneydoğu illeri barut fıçısı gibi. Son günlerde peş peşe şehit haberleri gelmeye başladı. Teröristlerin istediği bu ve bundan nemalanmak istiyorlar. Benim Torosların tepesindeki yörüklerim kesinlikle o çirkin insanların kışkırtmasına alet olmasınlar ve sağ duyulu olsunlar'' dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca da yaptığı konuşmada, Erdemli ilçesinin en uç noktasındaki Evdilek Mahallesinde 443 hektar alana 43 bin 500 adet ceviz fidanı dikimi yapıldığını belirterek, ''Bu mahallemiz Mersin genelinde en fazla cevizin dikildiği yerdir. Blok olarak bakıldığında tek başına bir mahalle'de 43 bin 500 adet ceviz fidanı dikilerek il genelinde birincilik elde etmiştir. Silifke ve Erdemli ilçesi sınırları içinde kalan Evdilek yaylası öyle görülüyor ki cev z üssü olacak gibi. Eğer proje tutarsa buraya bir de cevz işleme tesisi kurulabilir'' dedi.

Ceviz  fidan her zaman dikilebilir ancak ona iyi bir de bakım gerekir diyen Baca, ''Devletin vatandaşlara  cevizlere bakması için her türlü imkanı veriyor yeter ki bu cevİzlere bakıldığında  iyi gelir getiren bir bitkidir'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ceviz yetiştiriciliği yapacak olan vatandaşlara sertifikaları verildi. Ceviz dikim sahaları gezilerek yerinde incelendi. Törene AK Parti Erdemli ilçe Başkanı Serkan Tanrıkulu ve ilçe yönetimi, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, Erdemli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Morgül, mahalle muhtarı Durhasan Eser ve davetliler katıldı.

Etiketler : Veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.