ETSO’DAN KÖSBUCAĞI MAHALLESİNE SOĞUK HAVA DEPOSU

ETSO’DAN KÖSBUCAĞI MAHALLESİNE SOĞUK HAVA DEPOSU

Erdemli Ticaret Odası Başkanı Orhan SARI Erdemli Kaykamı Avni KULA ve Erdemli Ticaret Odası Başkan Vekili Mustafa KARAGÖZ ile Bölgede inceleme yaparak açıklamlarda bulundu.

Erdemli Ticaret Odası Başkanı Orhan SARI ‘’Son yıllarda yaşadığımız limon depoculuğunda artan sorunlara çözüm bulmak için çıktığımız yolda yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız.

 

Yaptığımız araştırmalar neticesinde  Kösbucağı mahallesi  2683 parsel de 60.251,63 m2 yerin Soğuk hava deposu yapımı için uygun olacağına karar verip, 2019 yılı içerisinde odamız tarafından Erdemli Milli Emlak Müdürlüğü’ne Soğuk hava deposu yapımı için yer talebinde bulunduk. Milli Emlak genel müdürlüğü tarafından 30 yıllığına Soğuk hava deposu yapılması şartı ile odamıza İrtifak hakkı verilmesine karar verildi. Bugün burada İrtifak hakkı sözleşmesi yapmak için toplanmış bulunmaktayız.

 

Ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından çağrıya çıkılan “2020 yılı Cazibe Merkezleri Destek Programı” na bu arsa için bir proje başvurusunda bulunduk, projemiz kalkınma ajansımızın ön incelemesinden geçmiş olup bakanlık onayına gönderilmiştir. Bu proje kapsamında tahsis edilen arazi üzerinde toplamda 50 bin ton limon kapasiteli soğuk hava deposu yapılacaktır. Bu ilk etap tamamlandığında kalan arazimiz için yeni projeler geliştireceğiz. Tesisimiz tamamen yenilenebilir enerji kaynaklı, güneş enerjisi ile kendi enerjisi üreten örnek, teknolojik ve modern bir tesis olacaktır.

 

Limonun üretim yeri olan Erdemli'de modern şartlarda depolanması, Diğer illerde bulunan doğal soğuk hava depolarına taşıma ve depolama sırasında oluşacak kayıpların önüne geçecek dolayısıyla tarımsal üretimin ekonomik değerini arttıracaktır. Bu ilçenin ekonomisinin kalkınmasına olumlu katkıda bulanacak ve Erdemli'de kişi başına düşen gelirin artmasını sağlayacaktır. Limon üretim yeri olan ilçemizden pazarlanacak, halkımız arasında yatak limon diye tabir ettiğimiz limon piyasası ilçemizde oluşacaktır.

 

Erdemli'ye yapılacak en önemli yatırımlardan biri olan Soğuk Hava Depoları için her aşamada desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a,

 

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Mersin Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan'a,

 

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a

 

Ayrıca ilgili kamu kurum/kuruluş Müdürleri ve  çalışanlarına teşekkür ederiz.

 

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm Erdemli halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz.’’ Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.