ERKDER'DEN ÖĞRENCİ BULUŞMASI

ERKDER'DEN ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği ERKDER, geleneksel hale getirdiği "Öğrenci Buluşmaları" etkinliğininin yenisini 22 Ekim Pazar günü, İstanbul'da okuyan Erdemlili üniversite öğrencilerinin coşkulu katılımı ile gerçekleştirdi. Öğrenci Buluşmaları etkinliğine ERKDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Çayırova Belediye Başkan yardımcısı Refik Tartar ev sahipliği yaptı.

Farklı üniversite ve bölümlerden 50 öğrencinin katıldığı buluşma etkinliğine Çayırova Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan kahvaltı ile başlandı.

Sıcak bir muhabbet ortamında yapılan kahvaltı sonrasında İstanbul'a yeni gelen öğrencilerle tanışıldı. Öğrencilerin sıkıntı ve sorunları dinlendi. Burada kısa bir konuşma yapan ERKDER başkanı D.Ali Tüzel;

Erdemliden İstanbul'a ilk kez gelen sizlerin hangi zorluk ve sıkıntılarla geldiklerinizi biliyoruz. Sizleri İstanbul'da hangi zorlukların beklediğini de biliyoruz. Çünkü bizler de aynı sıkıntıları yaşadık, bizler de aynı yollardan geçtik. Ama bizler sizler kadar şanslı değildik. Bizlere yol gösterecek kişi neredeyse yoktu o zamanlar. Ama şükür ki şimdi bir derneğimiz var. Derneğimizin en temel kuruluş gayesi, İstanbul'a eğitim için gelen öğrencilerimize sahip çıkmaktır. Sizlere her konuda mihmandarlık etmek, dertlerinizi ve sıkıntılarınızı dinlemek, eğer ki elimizden geliyorsa da gidermektir.

Bu çerçevede ERKDER olarak öğrenci arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği vereceğiz. Yapacağımız içerikli ve konulu etkinliklerle sizlerle birlikte olacağız. Tek isteğimiz arkadaşlarımız bizi yaptığımız etkinliklerde yalnız bırakmasınlar, bizlerle irtibatı kesmesinler." dedi.

ERKDER Başkanı D.Ali Tüzel, programa katılan öğrencilere teşekkür ederek öğrencilerden, sonraki diğer proğramlara da aynı coşkuyla katılım sözü aldı.

Erdemli'li öğrenciler de, ERKDER yöneticilerine bu gibi etkinliklerin daha sıklıkla yapılmasının önemli olduğunu, yapıldığı takdirde de katılım göstereceklerini ifade ettiler. Ayrıca ERKDER yöneticilerine teşekkür ettiler.

Tanışma bölümü sonrasında proğramın ikinci bölümü olan Darıca Hayvanat Bahçesi gezisine geçildi.Proğram saat 15:00 gibi sona erdi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.