ERDEMLİLİ SANAYİCİLERİN PROJE BAŞARISI

ERDEMLİLİ SANAYİCİLERİN PROJE BAŞARISI

ERDEMLİ ESNAFI EĞİTİM İÇİN 14-27 MAYIS 2017'DE ALMANYA'YA GİDİYOR

BAŞKAN ERDOĞAN, ERDEMLİ KAYMAKAMI MUHİTİN PAMUK'A

PROJEYLE İLGİLİŞ BİLGİ VERDİ           

Erdemli Kaymakamı Muhittin PAMUK'u makamında ziyaret eden Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet ERDOĞAN, Kaymakam Pamuk'a Projeyle ilgili bir dosya vererek Porje hakkında bilgiler verdi.

Erdemli Kaymakamı Muhittin PAMUK ''Erdemli Madeni Sanatkarlar Odasını ve bu Projeyi hazırlayanları tebrik ediyorum. Bizim halkımız istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur. İçimizde ne cevherler var, bunları bu projeler sayesinde gün yüzüne çıkararak desteklemeliyiz. İnşallah gittikleri yerde başarılı olurlar kendilerini tekrar  tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

Erdemli Oto Sanatkârlar ve Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası adına hazırlanan "Usta Öğreticilerin ve Öğretmenlerin Motorlu Taşıtlarda Kullanılan Yeni Teknolojileri, Otomotiv Sektöründe Uygulanan Bakım/Onarım Yöntemlerini ve Diyagnostik Cihazları İncelemesi." isimli proje Ulusal Ajans tarafından finanse edilecek 324 proje içerisinde 75'inci sırada yer aldı.

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, oda binasında düzenlediği proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada ''projeyi bizim adımıza hazırlayan Metem Motor bölümü öğretmeni Abdullah Sakallı'ya teşekkür ederim. Hocamızın koordinasyonunda 2016 yılında Dört akış şeklinde İngiltere, İtalya, Almanya İspanya ülkelerine yapılan Motorlu Araçların Bakım ve Onarım Servislerinde Oluşan Tehlikeli Atıkların Yönetimi ve Geri Dönüşümü projesi başarı ile yapılarak Esnaflarımız Sanayimizde uygulama fırsatı bulmuşlardır.

Bu Proje ise usta öğreticilere yönelik Üyelerimizin, branşlarında yeni teknolojileri takip etmeleri için her yıl otomobil ve yedek parça fuarlarına katılmalarını teşvik ediyoruz. Metem Motor bölümü ile işbirliği yaparak kurslar düzenlemekteyiz. İş güvenliği ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Projemizde bu sürecin önemli bir parçasıdır.

Usta Öğreticilerin ve Öğretmenlerin Motorlu Taşıtlarda Kullanılan Yeni Teknolojileri, Otomotiv Sektöründe Uygulanan Bakım/Onarım Yöntemlerini ve Diyagnostik Cihazları İncelemesi. Bu proje sayesinde işyerlerimize gelen yeni teknolojiye uyumlu Araçların bakım onarım konusunda esnafımıza Avrupa ülkelerinde gözlem yapma ve eğitim alma imkânı bulacaktır.

Etkin bir sanayi durumunda olabilmek açısından sorumluluğunu ve nelerin yapılması gerektiğini bilen, müşteri memnuniyeti konusunda bilinçli, kaliteli hizmet verecek, sosyal ve kültürel yönü olan, rekabetçi usta öğreticileri eğitmek, 1.derecede stratejik önceliğimizdir.

Uygulama kapsamında otomobil servisleri ve fabrikaları, üniversiteler, meslek okulları, belediyeler, paydaş odalar, küçük sanayi siteleri, Araç bakım ve onarım merkezleri ziyaret edilecek, iş hayatının sosyal ve psikolojik yönleri incelenecektir.

            Usta Öğreticilerimiz ve Öğretmenlerin Motorlu Taşıtlarda Kullanılan Yeni Teknolojileri Otomotiv Sektöründe Uygulanan Bakım/Onarım Yöntemlerini ve Diyagnostik Cihazları İncelemesi kapsamında öğrendiklerini çevreleriyle paylaşacaklar, edinecekleri bilgi ve deneyimleri meslektaşlarına, çırak ve kalfalarımıza, işletmelerde beceri eğitimine gelen meslek lisesi öğrencilerine aktaracaklardır.

            Proje sahibi Odamız Erdemli Oto Sanatkarlar ve Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası olmak üzere;

Türkiye Katılımcı ortaklarımız ise

1-Erdemli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi,

2-Silifke Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi,

3-Silifke Mesleki Eğitim Merkezi,

4-Özküçükler Ltd.Şti.

5-Özel Serin Oto Dizel Servisi olmak üzere toplamda 20 kişidir.

Projemiz Almanya'nın KÖLN şehrinde uygulanacaktır. Proje hareketlilik süresi 12 gündür.

Tanıtım toplantısına Erdemli Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Madeni Sanatkârlar Odası Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine, projeyi hazırlayan Motor Bölümü Öğretmeni Abdullah Sakallı'ya Teşekkür etti. Projemiz kapsamında Ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağımızı dile getirirken üyelerimize hayırlı olsun dedi.


Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.