ERDEMLİ'YE BUZ GİBİ YATIRIM

Erdemli'de yaş sebze ve meyvelerin 12 ay boyunca muhafazasını sağlayacak olan Mersin'in teknolojik anlamda en kapsamlı ''Narenciye İşleme Paketleme ve Soğuk Hava deposu'' hizmete girdi.

Kuruculuğunu Faruk Çalış'ın, Şirket Genel Müdürlüğünü Ahmet Çalış'ın Finans Müdürlüğünü ise Mehmet Çalış'ın yaptığı Famtar Tarım firması, 4 milyon 500 bin liralık yatırım yaparak bölgeye en büyük hizmeti sundu. Tesis tam kapasite ile çalışmaya başladığında en az 200 bölge insanına istihdam sağlayacak olan fabrika en son teknoloji ile donatılmış durumda.

Şirket genel müdürü Ahmet Çalış'ın gazetecilere tanıttığı tesis ile, yıllardır narenciye üreticisi ya de tüccarının soğuk hava deposu için Ürgüp'e götürtüğü ürünler artık bin 260 ton kapasiteli soğuk hava deposunda tutulacak. Bu sayede limon satışından fazla Ürgüp'e yapılan masraflar da Erdemli'de kalacak.

Koramşalı Mahallesi Arkıt Mevkisinde 7 bin 500 metre kare alan üzerine kurulan ''Famtar Gıda Ürünleri, Soğuk Hava Deposu, Tarım, Hayvancılık, Gübre ve Yemcilik, Komisyon, Nakliyat, Pazarlama İthalat , İhracat , İnşaat , Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından  yüzde 50'si Avrupa Birliği (AB) destekli olan ve yaklaşık 4 Milyon 500 bin Türk lirasına mal olan Soğuk Hava Deposu hizmete girmiş oldu.

 ilçeye bağlı Koramşalı mahallesi Arkıt mevkiinde faaliyete geçti.kurulduğu günden bu yana yeni yatırımlar ve çalışmalarla sürekli olarak kendini yenileyen modern bir işletmedir.

Dünya standartlarında gerçekleştirdiği  üretimi ile ISO 22 000-2005 Gıda güvenliği yönetim sistemi, ISO 9001 Kalite yönetim sistemi,AB Standartları Uygunluk Belgesi, AB Standartları İş Sağlığı ve güvenliğine uygunluk belgelesi, GLOBAL G.A.P. belgelerini alan Famtar ülke ve bölge tarımının hizmetine girdi.

Famtar şirketi Genel Müdürü Ahmet Çalış, fabrikada modern teknoloji ile üretim yaptıklarını belirtti.

Tesiste soğuk hava depolama ve paketleme ünitelerinin bulunduğunu belirten Çalış,  tesisin saatte 15 ton narenciye, yaş meyve ve sebze işleme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Uluslararası standartlarda paketleme ve ürün saklama sistemine sahip olan tesiste,  bin 260 ton soğuk hava ve sarartma depoları, şaleleme , mumlama  yapıldığını vurgulayan Çalış,

''Firmamız, yaş meyve ve sebzenin temin edilip ürün haline getirilmesinden müşteriye ulaşmasına kadar olan tüm aşamalarında sağlık ve kaliteden taviz vermeden zamanında ve kaliteli ürünler sunmayı kurulduğu ilk günden itibaren ilke edinmiştir. iş ahlakımız, dürüst çalışma ilkelerimiz ve içinde bulunduğumuz çağın değişen dinamiklerine hızla uyum gösterme çabamız ile fark yaratmayı sürdüreceğiz.

Famtar Tarım Tic Ltd Şti. olarak iç piyasada Mersin  Sebze Meyve Hal Kompleksinde bulunan sergi kollarımızla gıdasal ihtiyaçlara  cevap vermektedir.

Tesislerimiz son teknoloji ile donatılmış, AB Standartlarında ürünlerin depolanması esnasında ürün kalitesini bozmayacak şekilde gerekli nemlendirme ve havalandırma sistemlerinin kullanılmasına önem verilmektedir.Ayrıca ürünlerin bozulmamaları için çeşitli arge-kalite çalışmaları çerçevesinde gerekli dezenfeksiyon işleri dünya standartlarına uygun olarak yapılmaktadır'' dedi.

Gıda ürünleri sağlığımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla ürünün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak talebidir ki firma olarak bu güvenliği sağlamak için gıda güvenliğine mutlak ve değişmez bir kalite parametresi gözü ile bakmaktayız diyen Genel Müdür Çetin açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Son yıllarda dünya pazarındaki gelişmeler ve buna bağlı olarak firmamız, günümüz teknolojisinde ve kalite standartlarında en iyiyi yakalama hedefindedir. Hizmetlerimizin ve yatırımlarımızın tamamında müşteri memnuniyetini ilke edinerek bunu çalışma felsefemiz olarak benimsedik.

"Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır" düşüncesi ile çalışmalarını sürdüren firmamız, müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerine uygun, en yüksek kalitede ve hijyen güvenliğine sahip ürünleri sunarken, çevreye karşı sorumlu ve duyarlı olarak gelişimini sürdürmektedir.

Firmamız, kalite anlayışı ve gıda hijyen güvenliğine verdiği önem ile "Sektörde Lider Olmak" vizyonunu benimsemiştir. İleri teknoloji ile kurulmuş olan tesislerimizde, her çeşit yaş meyve ve sebze temizlenmekte, boylanmakta, paketlenmekte ve muhafaza edilmektedir.''

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Volkan metin güzel25 Haziran 2015 20:28

    Böyle bir yatırımın erdemlimize kazandırılması takdire şayan.herşeyden önemlisi istihdam sağlanması çok iyi bir iş emeklerinize sağlık

  • Erkan Güzel24 Haziran 2015 21:44

    Erdemli gibi limon cenneti bir ilçeye gereken en güzel yatırım olarak düşünüyorum. Erdemli halkınında böylesine iyi bir yatırımı destekleyerek daha güzel yatırımları ilçelerine çekmesi lazım

  • Emir 24 Haziran 2015 20:38

    Erdemli nin arkıt ini cennet yaptılar yanlız yolu kötü tesis harika avrupa standartlarında çok beğendim güvenilir insanlar bol kazançlar diliyorum.