Erdemli'den Türkmenler ile Suriye'li mültecilere 9 tır yardım gönderildi

Erdemli'den Türkmenler  ile Suriye'li mültecilere 9 tır yardım gönderildi

 

Ülkelerindeki Esed zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Bayırbucak Türkmenleri ile Suriyeli vatandaşlara dağıtılmak üzere Erdemli ilçesinden yapılan içerisinde, su, un, çeşitli gıda, bakliyat, çocuk bezi ve battaniye olmak üzere toplam 9 tır aracı  yapılan dualar eşliğinde Kilis Öncüpınar, Hatay Cilvegözü ve Kilis ili merkezine gönderildi.

Erdemli Ulu  Camii önünde düzenlenen törende konuşan İlçe Kaymakamı Osman Taştan, şu anda hem Esed zulmünden kaçan ve büyük zulümlere uğrayarak ülkemize sığınan Bayırbucak Türkmenleri ile Suriyeli kardeşlerimize gıda yardımı,  hem de kutsal topraklara 272 umre vazifesini yerine getirmek için giden vatandaşlarımız için tören düzenliyoruz. Bu iki güzelliği bir arada huzur içinde yaşayan hangi millet vardır. Allah yaptığınız yardımlarınızı  ve umre haccı vazifelerinizi kabul eylesin'' dedi.

Erdemli müftüsü Mustafa Sami Türkmenoğlu da yaptığı konuşmada, Esed zulmünden akaçar Türkiye'ye sığınan Bayırbucak Türkmenleri ile Suriye'li  vatandaşlara gönderilmek üzere Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı Erdemli şubesi tarafıondan başlatılan yardım kampanyasında 5'i su, 3'ü un, 1'i de gıda olmak üzere toplam 9 tır dolusu yardım toplanmışdığını bu yardımların dualar eşliğinde gönderildiğini söyledi.  Türkemnoğlu ayrıca, umre haccı vazifesini yerine getirmek üzere 272 vatandaşımızı da bugün kutsal topraklara gönderiyoruz. Bu iki güzelliğin yüzü suyu hürmetine yardımlarımızı ve dualarımızı Allah kabul eylesin'' dedi.

Yardım tırları ve umre hacı adayları okunan Kur'anı Kerim ve dualar eşliğinde gönderildi. 

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.