Erdemli'den Rekor Kurban Bağışı

Erdemli'den Rekor Kurban Bağışı

Erdemli Müftülüğü ve Diyanet Vakfı tarafından bu yıl Erdemli'den rekor kurban bağışı olduğu bildirildi.

Kurbanlar Kapalı Pazar yerinde kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi mezbahanesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerleri eşliğinde hijyen bir ortamda kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Erdemli Müftüsü Sami Türkmenoğlu yaptığı açıklamada, Erdemli halkına teşekkür ettiğini belirterek, "Erdemli Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfının kurmuş olduğu komisyonun 1 aylık çalışmasının neticesinde. Erdemli genelinde, bir çok ili geride bırakarak toplamda 576 adet vekalet kurban bağışında bulunuldu.

Bağışlanan kurbanların 255 adeti Erdemli'de,  Müftülük Amam Hatipler ile Mersin Büyükşehir Belediyesi kasapları tarafından kesildi. Sabahtan akşama kadar kesilen kurbanların tek tek kamera kayıt görüntüleri alındı.

Alınan kayıtlar kurban sahiplerine Whatsap yoluyla anında kurban sahiplerine ulaştırıldı.

Whatsap'ı olmayan vatandaşlar müftülükten CD'leri alarak görüntülere ulaşabileceklerdir.

Ayrıyeten bağışı kesilen kurban sahiplerine SMS yoluyla ulaşılarak kurbanının kesildiği bilgisi verildi.

Kesilen kurbanlarımızın tamamı, başta Erdemli'deki İmam Hatiplerimizin ve Sosyal Yardımlaşmanın tespit ettiği ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar, götürülerek teslim edildi.

Erdemli'nin hayırsever halkından Allah razı olsun. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Nice  bayramlara?" dedi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.