Erdemli'de üniversiteli TEMA gönüllüleri fidan dikti

Orman ve Su haftası etkinlikleri kapsamında Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü, Erdemli TEMA Temsilciliği, ve Erdemli Meslek yüksek Okulu (MYO) Genç Tema ekibi Kösbucağı Mahallesi Şeykem mevkisinde  fidan dikimi yaptı.

Yaklaşık 100 üniversiteli gencin katıldığı fidan dikim etkinliğinde bin adet yaban mersini ve biberiye fidanları toprakla buluştu.

Fidan dikim etkinliği öncesi konuşan Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Karaduman, dikilen biberiye ve yaban mersini bitkilerinin büyüdüğünde bölge halkına kazanç olarak geri döneceğini söyledi.

Erdemli bölgesinin orman varlığı bakımından zengin bir bölge olduğunu belirten Akduman, ilçe genelindeki arazilerin yüzde 56'sının orman alanından oluştuğunu belirtti.

Uluslar arası standartlara göre bir ülkenin yüzde 30'u orman olması gerekiyor diyen Akduman, ''Ülkemizde ise bu rakam yüzde 22'lerde. Özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimizin duyarlılığı ile bu rakam artacaktır. Ormancılık emek, özveri  ve gönüllülük esasına dayalı bir uğraştır. Biz ormancılık faaliyetlerimizi özellikle kırsal kesimdeki vatandaşlarımızla yapmaktayız. Birlikte dikimini yapacağımız biberiye ve yaban mersini bitkileri büyüdüğünde bölge insanımıza ekonomik değer olarak geri dönecek özelliktedir. Üniversitemizin genç TEMA ekibine  fidan dikimine katıldıkları için teşekkür ediyorum'' dedi.

TEMA Erdemli Gönüllü Sorumlusu Haluk Gülle de yaptığı konuşmada, fidan dikim etkinliğine katılan üniversiteli genç TEMA'cılara teşekkür etti.

TEMA gönüllülerinin  ormanların korunması ve çoğaltılması yönünde atkif çalışmalar yürüttüğünü belirten Gülle, Erdemli temsilciliği olarak toprakların ve ormanların korunmasına yönelik okullarda eğitimler vererek gençleri bilgilendirdiklerini ve ormancılığı sevdirdiklerini kaydetti. Konuşmaların ardından bin  adet fidan toprakla buluşturuldu.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.