Erdemli'de tarım danışmanlarına bilgilendirme toplantısı

Erdemli Ziraat Odası (EZO) oda bünyesinde ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görev yapan tarım danışmanı mühendis ve teknikerlere ''Domates yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılara'' karşı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)'ne bağlı Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden Doç. Dr Seral Yücel, Dr. Raziye Çetinkaya, Dr. Hakan Fidan, Dr. Adem Özarslandan ve Uzman Mustafa Portakalbalı mühendis ve teknikerlere Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü toplantı salonunda domates yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılara karşı alınacak tedbirler konusunda bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısında uzmanlar özellikle yayla şartlarında yetiştirilen domates ve diğer sebze çeşitlerinde görülen hastalık ve zararlılara hakkında  bilgiler aktardılar.

Erdemli Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Aşkın Şahin ise uzmanlara teşekkür ederek, Erdemli genelinde örtü altı serada ve açıkta toplam 45 bin dönümde domates yetiştiriciliği yapıldığını belirterek, ''Erdemlili çiftçilerimiz yetiştirdiği narenciye ve sebze yetiştiriciliği ile ülke ekonomisine azımsanmayacak kadar büyük katma değer sağlamaktadır. Ancak ne var ki devasa üretim yapılırken  sebzelerde meydana gelebilecek hastalık ve zararlılar hem üreticimize sıkıntı verir hem de oda olarak bizler üzüntü duyarız. Bu tür olası hastalıklara karşı erken tedbir almak için odamız bünyesindeki tarım danışmanı mühendis ve teknikerler başta olmak üzere ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarına bilgilendirme toplantısı düzenledik. Amacımız üreticimizin yetiştirdiği ürünlere zarar gelmemesidir. Bilgilendirme toplantımıza gelen uzman arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz'' dedi. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.