ERDEMLİ'DE SEL NÖBETİ

ERDEMLİ'DE SEL NÖBETİ

Erdemli'de aşırı yağışların sürmesi sebebiyle belediye çalışanları gece boyunca kritik noktalarda müdahaleye hazır vaziyette bekledi. Ekiplerle birlikte önemli noktaları gezen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gerekli tedbirlerin alındığını belirterek ekiplerin müdahaleye hazır tetikte beklediklerini söyledi.

 

Mersin genelinde süren yağışlı hava hafta sonu etkisini sürdürdü. Erdemli'de Belediyenin zamanında aldığı tedbirler neticesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "yaptığımız alt yapı çalışmaları ve aldığımız tedbirler sayesinde Erdemli yoğun yağışlardan fazla etkilenmedi" dedi.  Belediye ekiplerinin hafta sonu boyunca teyakkuz halinde beklediğini belirten Başkan Tollu, meydana gelebilecek olaylara karşı anında müdahale edebilmek için bilhassa geceleri tetikte beklediklerini ifade etti. Gece boyunca çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Tollu, "yaptığımız alt yapı çalışmaları ve aldığımız tedbirler sayesinde Erdemli aşırı yağışlardan fazla etkilenmedi. Allah memleketimizi her türlü afattan muhafaza buyursun" dedi.

Erdemli'de belediye olarak üzerlerine düşen her tedbiri fazlasıyla aldıklarını kaydeden Tollu, bu tedbirlerin hem afet esnasında ve hemen öncesinde hem de yılın her ayında rutin olarak alındığını belirtti. En büyük tedbirin ilçenin altyapısı olduğuna dikkat çeken Tollu, "çok fazla yağmur yağdı. Buna rağmen az zararla bu yıl bu afetleri atlattık. Allah daha beterinden korusun" dedi.

İlçenin çeşitli yerlerinde alınan tedbirleri birebir ziyaret ederek denetleyen Tollu, afetten zarar gören diğer ilçe halkına da geçmiş olsun dileklerini iletirken belediyeden yapılan açıklamalarda ise bu tür durumlarda sorumlu diğer kurum ve kuruluşların da sürekli olarak yazışma yaparak tedbir almaları yönünde uyarıldığı fakat henüz olumlu bir sonuca ulaşılamadığı, bu durumun da endişe uyandırdığı vurgulandı.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.