ERDEMLİ'DE PKK OPERASYONU

Erdemli ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. 

Mersin İl, Erdemli Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  ekiplerinin PKK/KCK terör örgütüne yönelik ortaklaşa düzenlediği operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK gençlik ve şehir yapılanması, gençleri piknik yapma adı altında faaliyet gösterdiği, terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen örgüt üyelerine yönelik Mersin İl Merkezinde bulunan Hal,Gündoğdu, Güneş, Şevket Sümer ve Selçuklar mahallelerinde ikamet eden örgütün YDG-H Genlik yapılanması içerisinde yer alan ve güvenlik güçlerine yönelik sivil iteatsizlik türü eylem hazırlığında oldukları tespit edilen V.A, Z.Y, S.Y, S.B, Z.D, M.A.F ve Ö.K isimli şahısların evlerine operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda şahıslara ait 2 adet cep telefonu, 2 adet sim kart, 1 adet SD Hafıza kartı ele geçirildi.  Yapılan operasyonda örgüt üyesi Z.Y., S.B., ve 18 yaşından küçük S.Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi Erdemli nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 4 örgüt üyesinin de yakalanması için çalışmalar devam  ettiği bildirildi.

Etiketler : Veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.