ERDEMLİ'DE KORKUTAN YANGIN

ERDEMLİ'DE KORKUTAN YANGIN

 Erdemli ve Anamur ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı, ilk belirlemelere göre toplam 27 hektar alan zarar gördü.
Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yaptığı açıklamada, her iki ilçede çıkan yangına çok sayıda ekiple gece boyu müdahale ettiklerini belirtti. 
Erdemli ilçesine bağlı Gücüş Mahallesi Sarılar Mevkisinde geçtiğimiz hafta  Cuma saat 15.00 sularında başlayan yangın ekiplerin havadan ve karadan yoğun çalışması sonucu 14 saatte sabah 04.30 sularında kontrol altına alındığını belirten Yılmaz, "Erdemli'de çıkan yangın ilk tespitlere göre 12 hektar kızılçam ve makilik  alanını etkiledi.Anamur'da ise 15 hektar alan yandı. Her iki yangın da kontrol altında ve soğutma çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.
Erdemli ilçesindeki angın bölgesinde soğutma çalışmalarına katılarak arazi de incelemelerde bulunan Yılmaz,  can kaybının yaşanmadığı yangına, 3 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter, 28 Arazöz, 12 su tankı, 2 tane iş makinesi, 20 teknik eleman, 150 yangın söndürme elemanı ile  müdahale ettiklerini belirterek, yangına takviye olarak Antalya, Adana ve Hatay bölgesinden ekiplerin gelerek destek verdiklerini kaydetti.

 Yılmaz, yangın bölgelerinin sarp araziden oluşması ve rüzgarın saatte 50 kilometreyi bulan hızı ile müdahaleyi güçleştirdiğini ancak ekiplerin özverili çalışması sonucu yangının kontrol altına alındığını ifade ederek yangına katılan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.