ERDEMLİ'DE KANAT ÖNDERLERİ TOPLANDI

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yayımladığı bir davetle ilçenin sorunlarını tartışmak üzere kentin bazı kanat önderleriyle bir araya geldi. Erdemli'de ki muhtarlar, basın mensupları, Kent Konseyi üyeleri, Meclis Üyeleri ve belediye müdürlerinden oluşan bir heyet Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun verdiği kahvaltılı toplantıda buluştu. Toplantıda daha güzel bir Erdemli için herkes üzerine düşeni yapmalı" mesajı çıkarken; Tollu, ilçeye yeni kazandırdıkları ve Erdemli'nin ilk müzesi olarak tarihe geçecek olan Erdemli Belediyesi Yörük Müzesi için katılımcılardan malzeme temini konusunda yardımlaşma çağrısında bulundu.

Erdemli Belediyesi sık sık tekrar etti kent buluşmaları toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Yıllardır toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, geçtiğimiz hafta sonu Erdemli'de bulunan muhtarlar, belediye meclis üyeleri, basın mensupları, belediye müdürleri ve kent konseyi üyeleri ile kahvaltılı bir toplantıda buluştu.

ÜRETEN VE AKILCI BELEDİYECİLİK SİSTEMLERİ ERDEMLİ'DE UYGULANIYOR

Toplantıda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 2014 seçimlerinden bu yana Erdemli hakkında bilgiler veririken, belediye hizmetlerini anlattı. Tollu, konuşmasında "elbette eksiklerimiz var. Zaten bugün buarada toplanma amacımız da bu. Hem sizlerin gözünden eksiklerimizi görmek, sizlerin önerilerinizi, eleştirileriniz almak ve buna göre Erdemli'nin hizmet önceliklerini belirlemek" dedi. Erdemli Belediyesinin üreten belediyecilik ve akıllı belediyecilik sistemleri ile yönetildiğini kaydeden Tollu, "yaptığımız asfalttan, parke yoluna kadar tüm merhaleler belediyemizce üretilmektedir. Kendi mıcırımız, asfaltımız, parke taşımız, bordürümüz, kendi malzememiz ve kendi işçimizle hizmete sunulmaktadır. Aynı şekilde dün de kendi çocuklarımız kendi tiyatro oyunlarını sergilediler. Bir de bugün bir örneğini icra etmekte olduğumuz gibi akılcı belediyecilik sistemimiz var. Yani yaptığı her iş akılcı ve herkesin önerisiyle, fikriyle meydana gelen bir sistem. Erdemli'yi ortak yönetmek, akılcı yönetme sistemidir. Bunun için istişareler yapıyoruz" dedi.

ERDEMLİ'DE KISA SÜREDE DEĞİŞİM YAŞANDI

Erdemli'nin çok kısa sürede önemli gelişim ve değişim sağladığını beyan eden katılımcılar da, özellikle de kendilerini istişare amaçlı bir araya topladığı için Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'ya teşekkür ettiler. Katılımcılar söz alarak belediye hizmetleri ile eksiklikleri ve önerilerini dile getirdiler. Konular hakkında Başkan Tollu da açıklamalarda bulundu.

YÖRÜK MÜZESİ KURULUYOR

Son olarak, Erdemli tarihinde ilk olma özelliğine sahip Yörük müzesi konusu gündeme geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Tollu, Erdemli tarihinde ilk defa bir müzenin kurulma aşamasında olduğunu beyan ederek, " sahil bandımız içersinde konumlandırdığımız Yörük müzemiz için başta değerli muhtarlar olmak üzere herkese önemli görevler düşmektedir. Herkes evinde, köyünde, eşinde, dostunda Yörük yaşamını anlatan tarihi özellikleri bulunan ne kadar eşya ve malzeme varsa müzemize bağışlasın" dedi. Katılımcılar da, bu projenin Erdemli için son derece önemli olacağı vurusu yaparak, müzenin faaliyete geçmesi için gerekli desteği vereceklerini belirttiler. Toplantı, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.