Erdemli'de ilkokullarda fiziksel etkinlikler oyunu şenliği

Erdemli'de ilkokullarda fiziksel etkinlikler oyunu şenliği 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında arasında imzalanan Protokol çerçevesinde, Erdemli ilçesinde İlkokullar Fiziksel Etkinlikler (İFET) Oyunlar Şenliği düzenlendi.

Erdemli Kapalı Spor salonunda yapılan şenliğin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, ilçedeki ilkokullar arasında yapılan ilkokul fiziksel etkinlikler oyunları şenliğine 13 okul'un  4'er takımla katıldığını söyledi.

Teknolojinin hayatımızın her alanına girdiği her şeyimizin dijitalleştiği bu devirde çocuklarımızın oturup saatlerce hareketsiz olarak oyunlar oynadıkları; tabletleri, bilgisayarları veya telefonları bırakmaları gerekiyor diyen Metin, ''Çocuklarımızın fiziksel, zihinsel güç ve becerilerini kullanarak oynayacakları ''Fiziksel Etkinlikler Oyunları'' şenliği çocuklarımızın hayatında bir başlangıç olacağını düşünüyoruz. Hareketsiz, hayal gücüne bağlı ve gerçeklerden uzak oyunları değil, fiziksel, zihinsel ve becerilerin kullanılacağı, sosyalleşeceği çocukların çocukluk oyunları ile oynayacağı oyunlarla büyümelerini arzu etmekteyiz. Bu nedenle de her iki bakanlığın bir protokol çerçevesinde çocuklarımıza kazandırdığı bu oyunlar da, torba atma, çember döndürme ve bayrak yarışmaları bulunmaktadır. Burada dereceye giren okullar il'deki yarışmalara katılacaklardır'' dedi.

Konuşmanın ardından yarışmalarda ilk atışı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürü Adem Kılıç yaptı.  

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.