ERDEMLİ'DE DİN GÖREVLİLERİ VE CAMİLER HAFTASI KUTLANDI

ERDEMLİ'DE DİN GÖREVLİLERİ VE CAMİLER HAFTASI KUTLANDI 

Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Şehitlere Kur'an Okundu, Aşure Dağıtıldı. 

Erdemli Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte ''Şehitlerimizi anma ve Kur'an-ı Kerim Ziyafeti' adlı programı düzenlendi, muharrem ayının başlaması ve Hicri Yılbaşı münasebeti ile aşure dağıtımı ve kitap dağıtımı gerçekleştirildi.
Programda Suriyeli Hafız Muhammed Cemal Şevke tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi. Okunan kasidelerin ardından  vatanın birlik ve bütünlüğü için topluca dua edildi.
Etkinlikte konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu,Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki ana temasının 'cami ve kitap' olduğunu belirtti.
Camilerin hadis ve tefsir kitaplarıyla donatıldığını ifade eden Türkmenoğlu, "Camilerimizin hayatımızın merkezinde olması için çabalayacağız. Camilerimizi hadis ve tefsir kitaplarıyla donattık. Halkımızı camilerimize okumaya davet ediyoruz. Diğer taraftan şehitlerimizi Kur'an-ı Kerim ile, dualarımızla anmaya devam edeceğiz" dedi.
Konuşmanın ardından da vatandaşlara aşure ikramı yapıldı, dini bilgiler içeren kitaplar hediye edildi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.