ERDEMLİ'DE BEREKET ORMANI OLUŞTURULDU

Erdemli'de, Gönül Elçileri Bereket Ormanı'na ilk fidanlar dikildi. Erdemli Kaymakamı Osman Taştan'ın eşi Nurcan Taştan;, sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'hanımefendinin himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Bereket Ormanları Projesi'nin 2012 yılından bu yana başarıyla devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Bereket Ormanları Projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikme töreni gerçekleştirildi ve ilk fidanlar toprakla buluştu. Erdemli de de Erdemli Kaymakamlığı ve Erdemli Orman işletme Müdürlüğü tarafından Tömük Yeşildere mahallesinde oluşturulan Bereket Ormanı kapsamında fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan'ın eşi Nurcan Taştan,AK Parti Mersin Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen, daire amirlerinin eşleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Nurcan Taştan; sayın Emine Erdoğan'ın himaye ve öncülüğünde geçekleştirilen projenin 2012 yılından bu yana başarıyla yürütüldüğünü ve toplumun tüm kesimlerince gönülden sahiplenildiğini ifade etti. Ormanların insanlık için önemine vurgu yapan Taştan, "Ormanlar oksijen, ısınma, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasının yanı sıra erozyonun önlenmesi, iklime olumlu etkisi, ekolojik çeşitliliğin devamının sağlanması, çevre kirliliğinin önlenmesi gibi birçok faydası ile adeta bir bolluk ve bereket denizi hüviyetindedir. Milli ve manevi değerlerimiz açısından büyük önem taşıyan ormanlarımızı çoğaltmak ve kalitesini arttırmak için önemli atılımlar gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Elde edilen başarıda emeği geçen tüm kurumlara ve törene katılanlara teşekkür eden Taştan, konuşmasını "En önemli yaşam kaynağımız ağaç ve ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi ve çoğaltılması konusunda Bereket Ormanları projesi ile bizlere öncülük eden Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye, desteklerinden ötürü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ve Orman ve Su İşleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyor, projeyi gönülden sahiplenen Gönül Elçilerimize, geleceğin gönül elçileri gençlerimize ve çocuklarımıza sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilk fidan toprakla buluşturuldu.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.