ERDEMLİ'DE 29.459 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

ERDEMLİ'DE 29.459 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Erdemli'de 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının ilk yarısında 29.459 öğrenci karne aldı. İlk yarının karne töreni Erdemli Cumhuriyet İlkokulunda düzenlendi. Törene  İlçe Kaymakamı Turgut Serimer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin , Şube müdürleri katıldı. İlçe Kaymakamı Turgut Serimer sınıflara girerek öğrencilere karne dağıtıp, öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür ederek, öğrencilere iyi tatiller dileğinde bulundu.

İlk yarı ile ilgili değerlendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin;28 Eylül 2015 tarihinde başladığımız 2015?2016 Eğitim-Öğretim Yılının birinci dönemini bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktayız. Bu yarıyılda 1966'sı öğretmen olmak üzere 2716 personel ile eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirdik. 1. Dönemde okullarımızda2671'i okulöncesi eğitimde, 9579'u ilkokullarımızda, 9119' u ortaokullarımızda ve 8090'ı liselerimizde olmak üzere toplam 29.459 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu yıl 1. Sınıfa başlayan 2.164 öğrencimiz ilk kez karne heyecanı yaşayacak ve toplamda 29.459 öğrencimiz bugün karnelerini almış olacak. Harcadığınız emeklerden dolayı tüm eğitim çalışanları, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim.

Eğitim camiası olarak yıl boyunca öğrencilere, başarılı ve aynı zamanda mutlu olmaları için ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri kazandırmaya çalışmakla birlikte Türkiye'yi yarınlara taşıyacak yeni neslin özgüveni tam, sorumluluk bilincine ve rekabet gücüne sahip bireyler olması için çaba sarf ediyoruz.

Sevgili Veliler; Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken doğrudan notlara odaklanmak yerine çocuğun özelliklerini fark etmeye, onların eksiklerini ve gerçekten neye ihtiyacı olduğunu belirlemeye çalışınız. Unutmayınız ki bu karne çocuğunuz kadar, sizler için de bir muhasebe yapma imkânı vermektedir. Yıl boyunca bir anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yapamadığınızı görmenizi sağlar.

Çocuğunuzun, yeteneklerini keşfetmeye çalıştığı ve geleceğe ilişkin önemli yönelimler sergileyeceği bu dönemde maddi desteğiniz kadar ona sunacağınız manevi desteğin sağlayacağı huzura da ihtiyacı olacaktır. Bu sebeple hep birlikte bir duygudaşlık yapalım ve onun beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışalım''

Her çocuğumuz özel, farklı yetenek ve gelişim özelliklerine sahiptir. Eğitimde başarı için çocuğu doğru tanıma ve onun özellikleriyle uyumlu eğitime yönlendirmek karne başarısı kadar önem taşımaktadır.

Sevgili Öğrenciler: ''Başarınız sadece sizin çabanızla ortaya çıkmaz. Bu sebeple aldığınız sonuçları tüm eğitim hayatınızı niteleyecek şekilde yorumlamayınız. Bugün başarılıysanız ve iyi bir karne almışsanız, bu yarını ihmal etmeniz anlamına gelmemelidir. Aldığınız notlar istediğiniz düzeyde değilse bu durum bundan sonra da devam eder diye ümitsizliğe kapılmayınız. Bugün notlarınız kötü olsa da bundan sonra sergileyeceğiniz bilinçli çalışma ve çabalar sizi daha iyi noktalara götürecektir.''

Sevgili Meslektaşlarım; Öğretmenlik mesleği hem zihin hem de gönül işidir. Öğretmenlerin birçoğunun zor şartlar altında ve üstün gayretle önemli başarılara imza attığını biliyorum.Sürekli değişen dünyada ve pek çok yeniliğe imza attığımız eğitim sistemimizde bugün Erdemli İlçesi olarak dersliklerimizin %95'inde Fatih Projesi kapsamında Etkileşimli Tahta bulunmaktadır.  Sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi ihmal etmeyeceğinize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir tatil diliyorum.''dedi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.