Erdemli'de 15 Temmuz Şehitleri anısına futbol turnuvası

15 Temmuz Şehitleri anısına futbol turnuvası

Erdemli Kaymakamlık Kupası 13. Mahalleler arası futbol turnuvası Veyselli Mahallesinde 26 takımın katılımı ile başladı. 50 gün sürecek olan karşılaşmalar Veyselli, Güzeloluk ve Harfilli sahalarında yapılacak.

Mersin Büyükşehir ve Erdemli Belediyesinin ortaklaşa yaptığı Veyselli Futbol Sahasında gerçekleştirilen  törene AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Silifke Kaymakamı ve Erdemli Kaymakam Vekili  Şevket Cinbir, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu. AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Topçu, MHP ilçe başkanı Bekir Özsu, SP ilçe Başkanı Mehmet Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Şube Müdürü Yusuf Güzel, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Adem Kılıç, Tertip Komitesi üyesi ve Erdemlispor Başkanı Mehmet Morgül, STK temsilcileri mahalle muhtarları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Turnuvanın açılışında konuşan MHP Milletvekili Baki Şimşek, obezite ve bilgisayar bağımlılığına dikkat çekerek herkesin spor yapması gerektiğini söyledi. Şimşek, turnuvanın kırmızı kartsız, kavgasız ve sporun ahengine uygun bitmesi temennisinde bulundu.

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan da konuşmasında, turnuvaların kardeşliği birlik ve beraberliğin pekişmesini sağlayan unsurlardan olduğunu vurguladı. Uyuşturucu ve obeziteye karşı topyekün mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Tezcan, ''Mersin uyuşturucu kullanan iller sıralamasında ilk üçte bulunuyor. Uyuşturucu kullanımı küçük yaşlara kadar indi. Ayrıca teknolojiye bağlımlılık ta uyuşturucu kadar tehlikeli olmaya başladı bunların önüne geçmek için herkesin spor yapması gerekiyor. Bu turnuvaları görünce yüreklerimize su serpiliyor. Turnuva hayırlı olsun'' diye belirtti.

Silifke Kaymakamı ve Erdemli Kaymakam Vekili Şevket Cinbir de konuşmasında, her konuda olduğu gibi sporda da Erdemlilerin birlik beraberlik içinde hareket ettiğini bundan dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Turnuvanın  hoşgörü içerisinde geçmesini temenni eden Cinbir, 50 gün sürecek olan turnuva boyunca 26 takımın kupanın sahibi olmak için ter dökeceğini ifade ederek, sonucun dostluklarla bitmesi temennisinde bulundu.

Eski Erdemli Kaymakamı yeni Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ise konuşmasında, sporun insan sağlığına etkisine değindi.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da konuşmasında, hem halka hizmet ettiklerini hem de özellikle kırsal kesimdeki mahallelere sportif etkinliklerin yapılacağı tesisler yaptıklarını bunlardan bir tanesinin de Veyselli futbol sahası olduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu milletvekilleri ve kaymakamlara birer forma armağan ederken Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kurt da Akdeniz ve Silifke Kaymakamlarına birer forma armağan etti. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin takımlara birer futbol topu hediye ederken turnuvaya katılan takımların formaları da protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Günün anısına çekilen fotoğrafın ardından başlama vuruşu ile turnuva  start aldı. 

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.