Erdemli Ziraat Odası seçim kararı aldı

Erdemli Ziraat Odası seçim kararı aldı

BAŞKAN AHMET ÖĞER YENİ PROJELERİNİ PATLATTI

Erdemli Ziraat Odası 19 Martta yeni bir seçim kararı aldı. Mart ayı içerisinde olağan üstü bir seçimin gerçekleştirileceğini duyuran Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, seçim çalışmalarına hızlı başladı ve seçim vaatlerini kamuoyuyla paylaştı. Erdemli tarım müzesinden teknik laboratuarlara kadar birçok proje göze çarpıyor.

Son bir yıldır Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Öger, zorlu bir süreçten geçtiklerini ve alınlarının akıyla bu süreci atlattıklarını kaydetti. Fakat bununla da yetinmeyip, çiftçiye başvurduklarını dile getiren Öger, olağanüstü seçim kararı aldıklarını duyurdu. Bir taraftan zorlu süreçten geçerken bir taraftan da Erdemli çiftçisine hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi. Seçim kararı aldıktan hemen sonra da yeni projeler hazırladıklarını ve ilk etapta bu projelere imza atarak Erdemli tarımına katkı sunacaklarını Öger, yeni hizmet projeleri ile ilgili şu bilgileri verdi:

1-      YÖRESEL ÜRÜN SATIŞ REYONLARI

Erdemli'de bugüne kadar yapılamayan bir projeye imza atacağız. Tarımda Erdemli markasını oluşturacağız. Sadece limonda değil yöresel birçok üründe Erdemli tarımı bir marka haline gelecektir. Kendimize koyduğumuz hedef budur. Bu anlamda Erdemli'ye has yöresel ürünlerin halka buluşacağı reyonlar oluşturacağız. Hem üreticilerimizin ürünleri değerlenerek hem de halkımız organik ürünlere kavuşmuş olacak.

2-      ERDEMLİ TARIM MÜZESİ

Erdemli'de bugüne kadar hiç olmamış, birçok yerde de çok fazla rastlanmayan Tarım Müzesi kuracağız. Bu konuda oldukça iddialıyız. Erdemli tarımını simgeleyen, tarihi değeri olan araç ve gereçlerden oluşan Erdemli Tarım Müzesini ilçemize kazandıracağız.

3-      ÇİFTÇİ LOKALİ

Çiftçilerimize hizmet için her zaman yeniliklere uygun, çağdaş projelere imza atıyoruz. Bu anlamda çiftçilerimizin eşiyle, dostuyla hoşça vakit geçirebileceği bir çiftçi lokalini oda binamızın üst katına yapıp, değerli çiftçilerimize armağan edeceğiz.

4-      YENİ ARAÇ VE GEREÇLERLE ÇİFTÇİYE DAHA GÜÇLÜ HİZMET

Çiftçimizin ve Erdemli tarımın gelişmesi adına yeni hamleler yapacağız. Çiftçimize daha güçlü hizmet edebilmek için taş kırma makinesi gibi yeni araç ve gereçler alıp, bu konuda tam donanlı, güçlü bir Ziraat Odası haline geleceğiz.

 

5-      TOPRAK VE YAPRAK ANALİZ LABORATUARI KURACAĞIZ

Erdemli Ziraat Odası olarak, çağın gereklilikleri ne ise Erdemli'mize, çiftçilerimize armağan edeceğiz. Bu anlamda teknolojik donanımları tam olan ve bizi dışarıya bağımlı kılmaktan kurtaracak olan Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuarını odamıza ve çiftçilerimizin emrine mutlaka kazandıracağız.

6-      MUZ SARARTMA TESİSİ

Bilindiği gibi ilçemizde gün geçtikçe tarımsal ürünler artmakta ve Erdemli tarımı hem ticari anlamda hem de ürün yelpazesi anlamında renklenmektedir. İlçemize çeşitlilik katan bu ürünlerden bir tanesi de muzdur. Son dönemde muz üreticiliği oldukça değer kazanmıştır. Fakat ilçemizde tesis sıkıntısı da yaşandığı malumdur. Bu eksikliği gidermek ve sektöre katkı yapmak adına muz üreticilerimiz için bir muz sarartma tesisi kuracağız.

7-      ZİRAAT ODASI SATIŞ NOKTASI

Erdemli Belediyesi tarafından ilçemize yapılan kapalı Pazar yerinde Erdemli Ziraat Odası olarak bir satış noktası kuracağız. Üreticilerimizin ürünleriyle vatandaşlarımızı buluşturacağız. Bu anlamda herkese oda olarak yeni bir hizmet kapısı açmış olacağız.

8-      İSTİHDAM

Erdemli Ziraat Odası olarak özellikle de gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın işsizlik sorununa çözüm üretici çalışmaları yapacağız. Çiftçilerimize hizmet noktasında yeni hizmet alanları üreteceğiz. Bu alanlarda doğacak olan iş ihtiyacını giderip, ilçemizde istihdama katkıda bulunacağız.

9-      ÜRÜN YELPAZESİNİ ARTTIRACAĞIZ

Erdemli'miz hem iklim hem de toprak olarak çok zengin bir bölgededir. Cenab-ı Allah'ın bizlere bahşettiği en güzel şehirlerden bir tanesidir. Her türlü sebze ve meyvenin yetişmesi için son derece önemli değerlere sahiptir. Fakat bugüne kadar bu potansiyelden çiftçilerimizin yeteri kadar yönlendirilmemesi neticesinde faydalanamamışız. Farklı ürünlerin yetişmesi için çiftçilerimizin ufuklarını açıcı fazla bir çalışma yapılmamış. Ziraat Odası olarak bundan sonraki hedeflerimiz arasında Erdemli'mizin ürün yelpazesini genişletmek olacaktır. Bu anlamda bu dönem hayata geçirdiğimiz sertifikalı fidan üretim tesisinde ürettiğimiz fidanların çeşitliliğini arttırtıp ilçemiz çiftçilerinin emrine sunacağız. 

 

Bu projelerin kısa orta ve uzun vadede yeni dönemde hayata geçirileceğini kaydeden Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, geçen süre içerisinde yeni projelere de imza atmaya devam edeceklerini belirterek sözlerini sonlandırdı.

  

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.