ERDEMLİ ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN İTHAL MUZ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

ERDEMLİ ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN
İTHAL MUZ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Erdemli Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rasim ŞAHİN son zamanlarda Yerli Muz' da yaşanan sorunlar ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. 
Oda Başkanı ŞAHİN, 18 kğ' lık 1 Koli İthal Muz' un Referans fiyatı olan 9.5 ? 10 Dolar ve %145.8 vergiyle ülkemize girmesi gerekirken bazı muz ithalatçıları tarafından bir mahkeme kararına dayanarak 18 kğ' lık 1 Koli İthal Muz' un 5 dolara ülkemize girişinin yapıldığını, Bu nedenle Yerli Muz fiyatlarının düştüğünü ve yerli muz üreticilerimizin bu durum karşısında kaygılanarak zor anlar yaşadığı söyledi. 
Yerli Muz fiyatlarında meydana gelen bu düşüş nedeni ile Oda Başkanı Rasim Şahin, ''Mersin Gümrüğünün İhtisas Gümrüğü yapılması gerektiğini, İthal Muz' un Ülkemize Kırmızı Hattan Girişinin yapılmasının sağlanmasını, Gözetim Uygulamasına bir an önce geçilmesinin ve Ekvator Serbest Ticaret Anlaşması Müzakerelerinde Yerli Muzun Korunması taleplerini iletmek üzere Ankara'ya Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref GÜMÜŞ,Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf ÇELİK, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut MUSLUOĞLU ve beraberindeki heyetlerle birlikte Başbakan Yardımcısı Sayın Numan KURTULMUŞ Bey, Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU Bey , Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN Bey, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih METİN Bey, TZOB Genel Başkanı Sayın Şemsi BAYRAKTAR Bey, İthalat Genel Müdürü Sayın Kadir Bal Bey, Avrupa Birliği Genel Müdürü Murat YAPICI Bey , Gümrükler Genel Müdürü Sayın Mustafa GÜMÜŞ Bey'le konu görüşülerek olumlu sonuçlar alınmış ve yerli Muzun korunması için oda başkanlarımızın ortak görüşü sunulmuştur.
Ayrıca Çiftçilerimizin geçim kaynaklarından LİMON ve DOMATES'e 2016-2017 sezonunda verilecek desteklerin zaman kaybedilmeden verilmesi konularında da istişare yapılmış olup Gerek Bakanlarımız, Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürler konudan bilgilendirilerek gerekenin yapılacağı hususunda sözlerini de almış bulunmaktayız. Bu konuda önümüzdeki günlerde vatandaşlarımıza daha geniş açıklama yapacağız'' dedi.
Bütün Çiftçilerimize yeni sezonda bol kazançlı ve bereketli günler dilerim'' dedi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.