Erdemli Yıldırımhan Koleji Velileri Bosna Hersek'i Gezdi

Erdemli  ilçesinde eğitim hizmeti veren sosyal aktiviteleri ile ön plana çıkan Erdemli Yıldırımhan Koleji, öğrenci velilerini Bosna Hersek'e geziye götürdü.

Adana Havalimanı'ndan uçakla Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya giden veliler ilk önce tarihi Başçarşıyı gezdi. Ardından Aliya Izetbegoviç'in anıt mezarının bulunduğu şehitlik ziyaret edildi. Daha sonra ise Osmanlı döneminden beri eğitime ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesi, Kanuni Sultan Süleyman'ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey'in Camisi, Saat kulesi, şehir turu ile birlikte konaklama için Mostar Otele geçildi. Konaklamanın ardından Tarihi Türk köyü Poçiteli'nin gezilmesi, Mostar köprüsü, 550 yıllık Tarihi Alperen Tekkesi ve Türk Çayı, Neretva nehir gezisiyle Saraybosna'ya geçildi.

Geziye katılan öğretmenlerden Levent Oçak, "Adeta kendimizi ülkemizde hissettik. Saraybosna yeşillikler içinde bir şehir, aslında Bosna Hersek tamamen yeşillikler içinde bir ülke. Yemyeşil vadiler, tepeler, dağ etekleri var ve görsel olarak çok güzel ama bizim için en önemlisi Osmanlı kültürünün burada hala yaşanıyor olmasıdır." Dedi.

Velilerden İsmail Yardımcı ise "Bosna'ya ilk defa geliyorum. Mimar Sinan'ın yaptığı Mostar Köprüsü ve buraya Türk kültürünü yerleştirmek için gelen alperenlerin yaptığı tekke beni çok etkiledi. Avrupa'nın göbeğinde bulunan bu tarihin mutlaka ziyaret edilmesi gerekir." dedi.

Boşnak, Hırvat ve Sırp öğrenciler tarafından kurulan Fatih Sultan Mehmet korosunu izleyen velilere yöresel yemekler ikram edildi. Geziye katılan veliler geziden çok etkilendi ve tekrarını istediler.

Gezi ile ilgili konuşan okul müdürü Aydın Kurt: "Amacımız velilerimizi kaynaştırmak, yoğun iş yorgunluğundan ve stresten uzaklaştırmak, stres attırma, komşu ülkelerinde tarihi ve turistik yerlerini gösterme ve tanıtmak amaçlı böyle güzel ve anlamlı bir gezi düzenledik. Katılanlara çok teşekkür ediyorum."dedi.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.