Erdemli Merkez Camii çevresine yeni düzenleme

Erdemli Merkez Camii çevresine yeni düzenleme

 

Erdemli Hayra Hizmet Vakfı, Erdemli Merkez Camii çevresinde yeni düzenlemeye gidiyor.

1 milyar liraya satın aldığı 350 metre kare alanda yeni proje uygulaması yapacak. Vakıf yetkilileri 1 milyar liraya satın aldıkları cami çevresindeki arsada hisse sahibi olan varislere şimdiye kadar 600 bin lira ödeme yaptı.

Caminin kuzey kısmında bulunan 47 hissedarlı 350 metre kare arsayı satın aldıklarını belirten Vakıf başkanı Halil Dölek, yeni proje ile caminin girişini kuzeyden sağlayacaklarını aynı bölgeye ayrıca, şadırvan, tuvalet ve son cemaat bölümünün yaptırılacağını açıkladı.

Şimdiye kadar vakfın kendi imkanları ile Merkez Camiinin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını ancak yeni alınan yere ödenecek miktarın vakfın ekonomik gücünü aştığını kaydeden Dölek, ''Yeni alınan arsada uygulanacak proje ile Merkez Camii daha bir göz önüne çıkacak. Bilindiği gibi ilçe merkezinde tuvalet büyük sorun merkezin tüm yükünü camii altındaki tuvalet çekiyor o da 15-20 yıl önce yapıldığı için ihtiyacı karşılayamıyor. Yeni aldığımız arsaya inşa edeceğimiz tuvaletle en az 50 yıl ilerisinin ihtiyacı karşılanmış olacak.

Tabii buraya sadece tuvalet değil aynı zamanda şadırvan ve son cemaat bölümünü de yapacağız ve caminin girişini kuzeyden vereceğiz ki camimizin görünümü ve ihtişamı da ortaya çıkmış olacak. Vakıf olarak halkımızın ve hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Biz halkımızın yardımlarını bekliyoruz. Yardım etmek isteyen hayırseverlerin İş Bankası Erdemli Şubesi : 6623 -08311492 nolu hesap numarası yada

TR24 0006 4000 0016 6230 8311 92 iban nolarına yardımlarını bekliyoruz '' dedi.

Merkez Cami Hayra Hizmet Vakfının Sedir Pastanesinde düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısına Vakıf Başkanı Halil Dölek, ilçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, başkan yardımcısı Osman Yüksel, Dernek Yönetim kurulu üyeleri Halil Oğuz, İbrahim Tartar, Ali Taner, Ömer Göküş, Emin Yalman ve basın mensupları katıldı.  

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.