Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf AÇIKYÖRÜK'ten Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf AÇIKYÖRÜK'ten  Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Değerli Mesai Arkadaşlarım, Kıymetli Veliler ve Sevgili Öğrenciler;

9 Eylül 2019 tarihi itibari ile yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyoruz. Okullarımız eğitimin ilk basamağı olan aileden sonra öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayan, onları her yönü ile hayata hazırlayan eğitim yuvalarıdır. Öğrencilerimizin en iyi şekilde hem eğitim hem de öğretim almalarını sağlamak bizlerin en önemli görevidir.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

Bilim ve Teknolojide yaşanan hızlı değişimler insanların ihtiyaçlarını da etkilemiştir. Bu değişim içerisinde öğretim programlarında da yer aldığı gibi üreten, problem çözebilen, kararlı, iletişim becerilerine sahip, empati yapabilen, öğrendiklerini toplumun yararına kullanan faydalı bireyler yetiştirmek öncelikli görevlerimiz olmalı, bireyleri yetiştirirken mutlaka bireysel farklılıkları da dikkate almalıyız. Öğrencilerimize yol değil yön göstermeli onların kalplerine dokunmalıyız.

 

Kıymetli Velilerimiz;

Her şeyden değerli olan öğrencilerimizin yetişmesinde sizlerin desteği çok önemlidir. Eğitim sabır gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte öğretmenlerimize güvenmeli onlar ile iletişim halinde olmalıyız. Mutlu bir aileden gelen öğrencilerin okulda daha başarılı olacağı asla unutulmamalıdır. Çocuklarınızı sadece notla değerlendirmemeli onların daima yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz.

 

Sevgili Öğrenciler;

Eğitim sürecinin ortak paydası sizlersiniz. Sizlerin iyi bir şekilde yetişmesi için büyük bir çaba ve gayret gösterilmektedir. Sizlerde bu süreçte bilinçli olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, üretmeli ve kazandığınız bilgi ve birikimleri insanların faydasına kullanmalısınız. Adalet, dostluk, dürüstlük, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik gibi değerlere sahip olmalı bunları günlük yaşantınızda mutlaka göstermeli sözde bırakmamalısınız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

                                                                                              Yusuf AÇIKYÖRÜK

                                                                  İlçe Milli Eğitim Müdürü

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.