ERDEMLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ “OKU” PROJESİ

ERDEMLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“OKU” PROJESİ

Öğrenme; sonu, ucu bucağı olmayan, uzun, keşif dolu bir yolculuktur. Öyle ki o yolculuk esnasında durursanız geriler ve yorulur; merak ve heyecan içinde koştuğunuzda ise dinlenir ve büyülenirsiniz. Dünyayı daha güzel bir yer haline getirmenin, iyi ve güzel şeyleri insanlara aşılamanın, her bireyi önce kendi içinde sonra hayatı anlamak adına o büyülü yolculuğa çıkarmanın en kolay ve etkili yolu okumaktır, okutmaktır. Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biliyoruz kiilim öğrenmek kadar yüce bir diğer iş de ilim öğretmektir.Erdemli ’de eğitimin, bilgi ve gücün merkez noktası olarak yolculuğun bizde başlaması gerektiğine inandık. Çünkü içinde bulunduğumuz hızla gelişen ve değişen bu teknoloji çağında bilgi kaçınılmaz ihtiyaç, kitaplar ise en elzem güç kaynağıdır. Bu değişim çağına ayak uydurmak, okudukça bilgili, okudukça güçlü olmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki her kitap farklı bir pencere açarken dünyaya; ilçemizde milli eğitiminüreten, düşünen, çalışan merkezi olarak önce kendi içimizde bir sürü pencere açmalı, okumalı, okuyarak örnek olmalıyız. Bu amaçla da ”OKU” Projesi ile müdürlüğümüzün duvarını ilk emir de olan “OKU” kitaplığıyla süsledik.

 “OKU” kitaplığı kurum personeli dâhil tüm ziyaretçilerimizin kullanımına açık, kurum içi ve kurum dışı her kitap severin getirdiği kitaplarla sürekli yenilenen, aktif bir kitaplıktır. Başarmanın en önemli kaynağının bilgi olduğu bilinci ile okumalı ve okutmalıyız dedik ve bunun için kitapları rafa dizmekten fazlasını yaparak, büyülü bir yolculuğa çıkıp dinlenerek güne daha verimli başlamak için çalışma saatimizin ilk 10 dakikasını okumaya ayırdık. “OKU” projesi ile Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz daha güzel ve iyilik dolu bir dünyanın tek yolu bilgi ile cehaleti yok etmektir diyip okuyoruz, peki ya siz?

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.