ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİNİN KARGIPINARI'NDAKİ SERGİSİNE SATI NİNE DAMGA VURDU

Erdemli Halk  Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün  Kargıpınarı  Mahallesinde  El Sanataları alanında Esin Kabacık Öğreticiliğinde 19  kursiyerin katıldığı  ve bin ürünün yer aldığı sergi Kültür sanatevinde açıldı.

 

 

          

             Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer OKUR, konuşmasında, mahalleler içinde en fazla kursun Kargıpınarı'nda  açıldığını , gelişen ve değişen toplumda bilgili, uyumlu, kendine güvenebilen, ayaklarının üzerinde durmayı başarabilen topluma faydalı ve yararlı insanlar yetiştirmek için çalışmanın herkesin görevleri arasında olduğunu belirterek, "Halk Eğitim Merkezimiz,  halkımızın  kendilerini yenilemesine katkıda bulunmaktadır. 7'den 77'e diyebileceğimiz tüm  yaş, grup, statü ve her gelir düzeylerindeki insanlarımızın, hayata tutunmalarını sağlayan öğrenme merkezidir .

 Merkezimizde ihtiyaç duyulan tüm eğitim faaliyetleri yıl boyunca aralıksız sürdürülmektedir. Halk Eğitim Merkezleri sadece nakış yapılan veya giyim kursları verilen yerler olmaktan çok, her yaşa, her ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. Erdemli'mizdeki vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre herkese hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın; mesleki, teknik, sosyal , kültürel  ve okuma yazma kursları açarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağlıyoruz. Erdemli'mizde el sanatlarımızı yaşatmak ,geliştirmek ve yazın deniz sahilinde  kursiyerlerimiz  ürettikleri ürünleri en iyi şekilde satarak aile  ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklardır.  Bu kursumuzda ev hanımlarımız hem sanat öğreniyorlar,  hem evlerindeki ve çevrelerindeki çöpe atılacak malzemeleri geri dönüşümle ekonomiye kazandırıyorlar hem de turizm sezonunda satışa sunmak üzere farklı eserler yapıyorlar.  Kursiyerlerimizden 72  yaşındaki Satı ninemizi yaptığı birbirinden güzel ürünleri ve satış yapıp kendi ihtiyaçlarını karşıladığı için tebrik ediyorum ve tüm gençlerimizin Satı  nineyi örnek almalarını temenni ediyorum. Öğrenmenin ve üretken olamanın yaşının olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Her zaman, her yerde, herkes için Halk Eğitimi" diyerek el emeği göz nuru eserler hazırlayan öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimizi  tebrik eder,  başarılarının devamını dilerim dedi.                     

"

    Kursiyelerden 72 yaşındaki SATI ZAN ,  Kocahasanlı 'da oturuyorum geçen sene hoca hanıma söz verdim sen nerde kurs açarsan oraya gelirim dedim ve sözümü tuttum ve hiç kursu aksatmadan devam ettim.  Kursa  değil de adeta  terapi  merkezine geliyormuş gibi rahatlıyoruz. Ürettiklerimizi satmaya başladık. Ben aslen Ankara'lıyım  onun için Ankara'da yakınlarım vasıtası ile ürünlerimizi satıyorum ve güzel de gelir elde ettim. Ayrıca hediye vermeyi çok seviyorum sevdiğim kişilere kendi ürettiğim ürünleri hediye ediyorum ve çok mutlu oluyorum . Gençlere tavsiyem beni örnek alsınlar 72 yaşındaki Satı teyzeleri bu ürünleri yapıp para kazanıyorsa gençler daha  güzel ve daha çok ürün üreterek daha fazala para kazanırlar. Onun için Halk Eğitimin kurslarına gitsinler vakitlerini boşa harcamasınlar. lçemizde satış yapacağımız yer olursa çok iyi olur.  Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer OKUR ve  müdür yardımcılarına ve Kurs öğretmenimize  çok teşekkür ederim dedi.

 

              Konuşmalar ve sergi açılışından sonra kursiyerlere  belgeleri Erdemli Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Ömer OKUR,  Halk Eğitimi Merkezi müdür yardımcısı  Vehbi ÖZBEK, Sayman Kemal ERKUL, Öğretmenler Eray ALDEMİR , Hakan UYSAL  ile  kurs usta öğreticisi Esin KABACIK   tarafından verildi.
Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.