ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ'NİN BAŞARILI MÜDÜRÜ ÖMER OKUR 6 YILDA 6497 KURSA AÇTI.

ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ'NİN BAŞARILI MÜDÜRÜ

ÖMER OKUR 6 YILDA 6497  KURSA AÇTI.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer OKUR Erdemli'de yaptığı başarılı çalışmalarla herkesin, takdirini kazanıyor.

Başarılı Yönetici Okur,  Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer OKUR, 2010 yılında  göreve başladığını ,  göreve başladıktan sonra   Erdemli'mizin tüm mahallelerinde çok çeşitli kurslar açtıklarını ,  Hayat boyu öğrenme prensibi ile beşikten mezara kadar eğitim ilkesine göre hareket ederek, sosyal hayatı güçlendirme , aile ve ülke ekonomisine katkının yanı sıra iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini sağlamak için  Erdemli'mizin tüm mahallelerindeki örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış ,bitirmiş veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın toplumun ihtiyaçlarına uygun olarak, herkesin katılabileceği, kişilerin hayat boyu yararlanabileceği,  herkesin ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun mesleki, teknik, sosyal , kültürel  ve okuma yazma kursları açarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağlıdıklarını söyledi.

               Okur ''Devletimiz ve hükümetimiz , örgün eğitimin yanında yaygın eğitime de çok büyük önem  ve  destek vermektedir. Halk Eğitim Merkezimiz  insanımıza önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmek gerekir. Açılan kurslarımızda  kursiyerler    hem meslek sahibi olarak para  kazanıyorlar  hem de hobi kursları ile hoş vakit geçirmenin  yanında  sevgi, saygı, dostluk gibi çok önemli kazanımlar da elde ediyorlar. Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir. Ülke olarak hayat boyu öğrenme alanındaki nihaî hedefimiz; farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek, öğrenmeye erişimlerini artırarak öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmektir. Göreve  başladığı  2010 yılından itibaren   İşaret Dili , Arıcılık, Fidecilik, Kuaför, Aşçılık, Garson, Temizlik elemanı, Havuz bakım elemanı, Can kurtaran, Elektrik, Açık alan işletmeciliği, Bilgisayar, Web tasarım, Bilgisayar destekli çizim, Kalorifer ve Doğalgaz ateşleyiciliği, Otel işletmeciliği, Oyuncak ayıcık dikimi, Kilim dokuma, Çocuk bakıcılığı, Emlakçılık  , Hijyen , Çeşitli  mesleklerin Tehlikeli ve Çok Tehlikeli  İşler  Kursları , Hasta yaşlı bakım  gibi meslek edindirme kursları ile  gitar , keman , bağlama, tiyatro, iletişim, diksiyon , İngilizce ,Osmanlıca, Arapça, Ebru, minyatür, takı tasarım , ahşap boyama  gibi kişisel gelişim ve  hobi  kursları ile okuma yazma kursları açıldı.  Her yıl  rekor  kırarak  kurs ve kursiyer sayıları  artmıştır. 

2010 Yılında   152 farklı  alanda   323  kurs  açıldı  6041  kursiyer  katıldı ,

2011 Yılında  168 farklı  alanda   792  kurs  açıldı  19902  kursiyer  katıldı ,

2012 Yılında  249 farklı  alanda   881  kurs  açıldı  21125  kursiyer  katıldı

 2013 Yılında 307 farklı  alanda   945  kurs  açıldı  23121  kursiyer  katıldı

2014 Yılında   352 farklı  alanda   984  kurs  açıldı  24213  kursiyer  katıldı

2015  Yılında 394 farklı  alanda   1221  kurs  açıldı  28270   kursiyer  katıldı

2016  Yılında   507 farklı  alanda   1351  kurs  açıldı 38535  kursiyer  katıldı .

Toplamda  6497  kurs açılmış  ve 161180 kursiyer bu kurslara katılmışlardır.

 En az  1000 kişi aldığı  belge ile  iş sahibi olurken  yaklaşık 40000 kişi de belgesiz çalışırken  aldığı belge  ile  işine devam etme imkanına kavuşmuştur.

Ayrıca çeşitli sebeplerle örgün eğitim dışına çıkmış 585 kişi  Açık Ortaokul, 2354  kişi  Açık lise olmak üzere toplam  2939  vatandaşımıza Açık Öğretim Hizmeti vermekteyiz.

             Sağlık kuruluşları ve çeşitli alan uzmanlarının iş birliğinde halk sağlığının korunması, aile planlaması, sivil savunma, sağlıklı beslenme ve barınma, iyi bir üretici ve bilinçli bir tüketici olma niteliğini kazandırıcı konferans ve seminerler düzenlenmiştir.

 Yeni  eğitim öğretim yılında  daha fazla kurs ve daha fazla  kursiyere   ulaşmayı  hedeflemekteyiz'' dedi.

 

           

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.