ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ AB PROJESİ KAPSAMINDA İSPANYA'YA GİTTİ.

        ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  AB PROJESİ KAPSAMINDA İSPANYA'YA  GİTTİ.

          Avrupa Birliği Standartlarında Zeytin Üretim, Hasat ve Pazarlama Tekniklerinin İncelenmesi Projesi kapsamında  Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu  Müdürü Ömer OKUR ve Proje Koordinatörü Avni TAŞYÜREK liderliğinde  14 kişilik  proje  grubu İspanya'ya  gittiler.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Ömer OKUR yaptığı açıklamada ; Avrupa Birliği 2015 Teklif Çağrısı döneminde Müdürlüğümüz tarafından sunulan ve desteklenmeye uygun bulunan 2015-1-TR01-KA104-019021 proje no'lu 110992 Euroluk  bütçe  ile kabul edilen "Avrupa Birliği Standartlarında Zeytin Üretim,Hasat ve Pazarlama Tekniklerinin İncelenmesi Projesi" konulu Yetişkin eğitimi personel hareketliliği projesi uygulanmaya başlamıştır.  Proje  kapsamında Erdemli Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğü  koordinatörlüğünde proje ortakları Erdemli Ziraat Odası , Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü , Mezitli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akdeniz Naturel Yaşam Derneğinden  her ülkeye  6  kişi  olmak üzere  36 kişilik ekiple   İtalya  ,İspanya  ve Litvanya 'ya  gidilerek inceleme yapılacaktır. Şubat ayında ilk  grubumuz İtalya' ya gidip geldiler. 17-30  Nisan 2016 tarihleri arasında  Proje Koordinatörü Avni TAŞYÜREK , Müdür Yardımcımız Serkan ZÜYLİ  ve Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet TÜRKER dahil   14 kişilik  proje  grubumuz  İspanya'ya  gideceğiz.

  Ömer OKUR,  projemizin amacı ;  zeytincilik kurs müfredatı incelemesi, düzenlemesi, doküman hazırlama konusunda programları hazırlamak, başvurmak ve uygulamak,

İlçemizde zeytin üretiminin arttırılması ve kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi, verimlerinin artırılması, kırsal nüfusun toplumsal ve ekonomik kalkınmasının sağlanması amacıyla her türlü girişim ve etkinlikte bulunmaktır. İspanya ' da zeytin üretimi yapılan bahçe ve sahaları gezilecek. Uygulanan bakım yöntem ve teknikler hakkında uygulamalı ve teorik bilgiler alınacak.  Ayrıca İspanya' da bulunan zeytin ve zeytinyağı işlemesi bulunan fabrika ve işletmeler  ziyaret edilecek. Ülkemizde ve yöremizde uygulanan bakım yöntem ve tekniklerin karşılaştırma ve kıyaslama yapabilme fırsatı bulacağımıza inanıyorum. Projemizin ve İspanya eğitim ziyaretimizin başta ülkemize ve Erdemlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum . Proje  Koordinatörümüz   sayın Avni TAŞYÜREK beye  verdikleri destekten ve  gösterdikleri  üstün başarılardan dolayı  çok teşekkür ederim dedi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.