ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 2015 YILINDA 168 FARKLI DALDA 1221 KURS AÇARAK 28270 KİŞİYE BELGE VERDİ.

ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 2015  YILINDA 168  FARKLI DALDA  1221  KURS AÇARAK  28270 KİŞİYE BELGE VERDİ.

 

               Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer OKUR, Müdürlüğümüzce   2015  yılında Erdemlimizin tüm mahallelerinde çok çeşitli kurslar açtık.  Hayat boyu öğrenme prensibi ile beşikten mezara kadar eğitim ilkesine göre hareket ederek, sosyal hayatı güçlendirme , aile ve ülke ekonomisine katkının yanı sıra iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini sağlamak için  Erdemlimizin tüm mahallelerindeki örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış ,bitirmiş veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın toplumun ihtiyaçlarına uygun olarak, herkesin katılabileceği, kişilerin hayat boyu yararlanabileceği,  herkesin ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun mesleki, teknik, sosyal , kültürel  ve okuma yazma kursları açarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağlıyoruz.

               Devletimiz ve hükümetimiz , örgün eğitimin yanında yaygın eğitime de çok büyük önem  ve  destek vermektedir. Halk Eğitim Merkezimiz  insanımıza önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmek gerekir. Açılan kurslarımızda  kursiyerler    hem meslek sahibi olarak para  kazanıyorlar  hem de hobi kursları ile hoş vakit geçirmenin  yanında  sevgi, saygı, dostluk gibi çok önemli kazanımlar da elde ediyorlar. Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir. Ülke olarak hayat boyu öğrenme alanındaki nihaî hedefimiz; farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek, öğrenmeye erişimlerini artırarak öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmektir. 

          2015  yılında   Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak  çok verimli ve başarılı bir eğitim öğretim gerçekleştirerek rekorlara imza attık.  İşaret Dili , Arıcılık, fidecilik, kuaför, aşçılık, garson, temizlik elemanı, havuz bakım elemanı, can kurtaran, elektrik, açık alan işletmeciliği, bilgisayar, web tasarım, bilgisayar destekli çizim, kalorifer ve doğalgaz ateşleyiciliği, otel işletmeciliği, oyuncak ayıcık dikimi, kilim dokuma, çocuk bakıcılığı, emlakçılık  , hasta yaşlı bakım  gibi meslek edindirme kursları ile  gitar , keman , bağlama, tiyatro, iletişim, diksiyon , İngilizce ,Osmanlıca, Arapça, Ebru, minyatür, takı tasarım , ahşap boyama  gibi kişisel gelişim ve  hobi  kursları ile okuma yazma kursları açtık.  24  okuma-yazma ve seviye tespit  sınavına 81 kursiyer , 633 tane  Mesleki ve Teknik Kursumuza 17118 kursiyer , 564 tane  sosyal ve kültürel  kursumuza 11071 kursiyer  olmak üzere toplamda 1221  kurs açılmış ve açılan kurslarımıza   11122  bayan  17189  erkek  kursiyer  ve toplam 28270  vatandaşımız  katılmıştır.  

            Ayrıca çeşitli sebeplerle örgün eğitim dışına çıkmış 585 kişi  Açık Ortaokul, 2354  kişi  Açık lise olmak üzere toplam  2939  vatandaşımıza Açık Öğretim Hizmeti vermekteyiz.

             Sağlık kuruluşları ve çeşitli alan uzmanlarının iş birliğinde halk sağlığının korunması, aile planlaması, sivil savunma, sağlıklı beslenme ve barınma, iyi bir üretici ve bilinçli bir tüketici olma niteliğini kazandırıcı konferans ve seminerler düzenledik.

 

           

           Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR,  konuşmasını "bütün bu çalışmalarının sürdürülmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta  İlçe Kaymakamımıza ,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüze   , İlçe  Milli Eğitim Şube Müdürlerimize   daire amirlerine , sivil toplum kuruluşlarının değerli  yöneticilerine , Halk Eğitimi Merkezimiz idarecileri ile  kurs öğretmenlerine  ve kursiyerlerimize, teşekkür ederim .Yeni yılda daha fazla kurs ve daha fazla hedeflere ulaşmak dileği ile tüm Erdemli'liler'in yeni yıllarını kutluyorum'' diyerek sonlandırdı.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.