ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ , KOCAHASANLI ' DA İLK DEFA DEKORATİF EL SANATLARI KURSU AÇTI

ERDEMLİ  HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  , KOCAHASANLI ' DA  İLK DEFA  DEKORATİF  EL SANATLARI KURSU  AÇTI

                              Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO  Müdürü Ömer OKUR ;  Kocahasanlı  Mahallesinde  Hanife Esin KABACIK  usta öğreticiliğinde ,  bayanlara yönelik olarak 3 ay sürecek   EL SANATLARI Dalında 256 saatlik  ve 18 kursiyerin katıldığı Dekoratif Ahşap Boyama kursu  açtık. Kurslarımızın açılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın  Kaymakamımıza , İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Muhtarımıza  Müdürlüğüm ve şahsım adına çok teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım.

 

                       Erdemlimizin turizm cenneti  ve  tarım  deposu olan bu şirin   Mahallesinde    ilk defa bir el sanatları kursunun açılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Kocahasanlı  Mahallesinde  el sanatlarımızı yaşatmak ,geliştirmek ve yazın deniz sahilinde  kursiyerlerimiz  ürettikleri ürünleri en iyi şekilde satarak aile  ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklardır.

           Müdürlüğümüzce   2015 -2016  Eğitim öğretim yılında  1 Eylül 2015  tarihinden itibaren  bu güne kadar 103 tane meslek edindirme kursuna 1256 kişi ,  113  tane  sosyal kültürel kurslara 1725 kişi , 3  okuma  yazma kursuna 12  kişi olmak üzere  toplamda 219 kurs açtık ve bu kurslarımıza 2993  vatandaşımız katılmıştır. Destekleme  ve Yetiştirme  Kurslarımızda  lise  mezunu  olan  91  gencimize  8 dersten  ücretsiz olarak  Üniversiteye  hazırlık kursu açtık.

          

             Hayat boyu öğrenme prensibi ile beşikten mezara kadar eğitim ilkesine göre hareket ederek, sosyal hayatı güçlendirme , aile ve ülke ekonomisine katkının yanı sıra iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini sağlamak için  Erdemlimizdeki tüm vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre herkese hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın; mesleki, teknik, sosyal , kültürel  ve okuma yazma kursları açarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağlıyoruz.     Mutlaka  herkesin katılabileceği  bir kursumuz  vardır  diyerek tüm halkımızı  kurslarımıza  katılmaya  davet  ediyorum.

                                                             

                                                                                                                                                       

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.