ERDEMLİ’DE SAKALLI EBABİL KUŞU YARALI HALDE BULUNDU

ERDEMLİ’DE SAKALLI EBABİL KUŞU YARALI HALDE BULUNDU

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Harfilli mahallesinde ormanlık alanda dolaşan Mert Tezcan tarafından yaralı halde sakallı ebabil kuşu bulundu. Yaralı Ebabil kuşu Doğa Koruma ve Mili Parklar Erdemli şefliğine teslim edildi.

Gece ve gündüz sürekli havada uçuş halinde olan , sadece beslenmek ve üremek için yerde olan ender görülen kuş türlerinden Sakallı Ebabil Kuşu ömrünün büyük bir bölümünü uçarak geçiriyor.

Yaralı halde Ebabil kuşunu bulan Mert Tezcan, “mahallenin ormanlık alanında gezerken bir kuşun yerde olduğunu fark ettim. Yakından baktığımda uçamaz halde ve yaralı olduğunu anladım. Kuş türünün çok farklı olduğunu anladıktan sonra kuşu internetten araştırdım. Yaralı kuşun Sakallı Ebabil kuşu olduğunu anladım. Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli şefliğine getirdim. İnşallah tedavisi yapılır ve doğal yaşam alanına yeniden geri döner” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin ise, “ Duyarlı vatandaşımıza çok teşekkür ederiz. Ender görülen ve yaşamı ile çok farlı olan kuş türlerinden Sakallı Ebabil kuşu yaralı halde bize getirildi. İlk inceleme sonunda uçarken sırtının bir yere çarpması sonucunda sırtından yara almış ve şuan itibariyle uçamaz halde olan kuşumuzu teslim alıyoruz. Ebabil kuşunu tedavi ettirmek üzere Tarsus Hayvanat bahçesine göndereceğiz. İnşallah orada yapılan tedavinin ardından iyileşmesi ile birlikte doğal yaşama bırakılacak. Ben duyarlı olan vatandaşımıza çok teşekkür ederim. Vatandaşlarımızdan türü ne olursa olsun yaralı halde bulunan hayvanları bizlere getirebilirler” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.