ERDEMLİ’DE ÖĞRENCİLERE ARKEOLOJİ EĞİTİMİ

ERDEMLİ’DE ÖĞRENCİLERE ARKEOLOJİ EĞİTİMİ

 Erdemli’de, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Tarihöncesi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Çiler Algül ve Dr. Orkun H. Kayci yürütücülüğünde gerçekleştirilen Orta Toroslar Tarih öncesi Araştırmaları Projesi (OTTA) kapsamında öğrencilere seminer verildi.

Orta Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Erdemli Aslanlı Mahallesi ve Karayakup Mahallesi’nde bulunan, Aslanlı ve Karayakup İlk ve Ortaokulu öğrencilerine Arkeoloji Bilimi’nin çalışma yöntemleri ile Tarihi Kültür Mirasının korunmasının önemi ve gelecek kuşaklara aktarılması hakkında Arkeolog Kerime Saat, Sanat Tarihçisi Sıdıka Tunç tarafından seminer verilmiştir.

   İlk olarak Erdemli İlçesi Aslanlı ve Karayakup Mahallelerinde bulunan Aslanlı ve Karayakup İlk ve Orta okullarında başlatılan seminerlerin bu okullarla sınırlı kalmaması için projelendirilerek  daha geniş öğrenci kitlelerine ulaşması hedeflenmektedir. Hazırlanacak olan proje kapsamında Mersin İli merkezi ve Mersin İli’ne bağlı bütün ilçelerde M.E.B’e bağlı tüm okullarda seminerler verilmesi planlanmaktadır.

  Öğrenciler ise, Kendilerine eğitim veren Erdemli İlçesi Aslanlı ve Karayakup Mahallelerinde bulunan Aslanlı ve Karayakup İlk ve Orta okullarında ilki verilen seminerlerin düzenlenmesinde katkısı bulunan Orta Toroslar Tarihöncesi Araştırmaları Projesi (OTTA) başkanı İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Tarihöncesi Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çiler Algül, Dr. Orkun Hamza Kaycı, arkeolog Hale Tümer, Erdemli İlçe Eğitim Müdürlüğü, Erdemli İlçesi Kültür Müdürü Adem Arslan, Aslanlı Ortaokulu Müdürü Sedat Yön, Aslanlı İlkokulu Müdür yardımcısı Mesut Köse, Karayakup İlk ve Ortaokulu Müdürü İbrahim Yurdaer Erboğa ya teşekkür ettiler.

Aslanlı Ortaokulu Müdürü Sedat Yön, “ öğrencilerimiz tarih ve arkeoloji hakkında bilgiler aldı. Çok faydalı bir seminer oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.