Erdemli'de Kuvay-ı Milliye Ruhu Yaşıyor Güzeloluk’tan Sorkun'a oradan Afrin'e

Erdemli'de Kuvay-ı Milliye Ruhu Yaşıyor

Güzeloluk’tan Sorkun'a oradan Afrin'e

Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı Erdemli ilçesine bağlı Güzeloluk ve Sorgun Mahallelerinde düzenlenen temsili törenle kutlandı. Müfrezelerin Arslanköy’e yürüyüşleri temsili olarak gerçekleştirildi.

98 yıl önceki aynı ruhu ve inancı taşıdıklarını belirten köylüler, "Ordumuza destek için Afrin'e gidip savaşmaya hazırız" dediler.

Törende iki köy arasında sancak devir teslimi gerçekleştirildi. O dönemde kurtuluşa katılan müfreze askerleri temsili zafer atışı yaptı, davul zurna eşliğinde halay çekip oynadılar. Mersin Büyükşehir belediyesi tiyatro ekibi ‘kurtuluşa giden yol’ isimli kısa tiyatro gösterisi sundu.

Erdemli ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen törende konuşan Erdemli Kaymakamı Avni Kula, bizi bu vatandan atmak için bin yıldır uğraşıyorlar ve bunun için de başta ekonomik, siyasi ve kültürel anlamda bedeller ödeyerek varını yoğunu ortaya koyarak hiç çekinmeden aziz vatanı hep koruduklarını söyledi.

Türk milletinin hiçbir zaman zulüm ve esaret altında yaşamayı kabul etmediğini gittiği her yere huzur ve sükûnu götürdüğünü söyleyen Kula,  

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları yiğit Mehmetçiklerimizin hem ‘’Fırat kalkanı’’ hem de  ‘’Zeytin dalı’’ operasyonunda övünerek sergileyeceğimiz şanlı bir tarihimizi sergiliyorlar diyerek şöyle konuştu:

‘’Biz başkaları gibi gidip vardığımız yerdeki insanları katletmiyor, onların ekmekleri alıp onları yetim ve sefil bırakmıyoruz. Biz gittiğimiz her yere okul yapıyor hastane yapıyoruz, insanların geçinmesini temin etmek üzere gerekli şartları hazırlıyoruz. Dün Fırat kalkanı harekatında bugün de Afrin harekatında olduğu gibi gittiğimiz her yerde huzuru götürdük. Bu vesile ile başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.’’ Erdemli ilçesinin hiç düşman işgaline uğramamasına rağmen Kuvayi Milliye ateşinin ilk Erdemli köylerinde yakıldığına dikkat çeken Kula, bu nedenle de Arslanköy’ün 98 yıl önce düşman işgalinden kurtuluşuna Erdemli köylerinden katılan müfrezelerin katkı sağladığını belirtti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da yaptığı konuşmada, ‘’Atalarımızdan aldığımız hür ve özgür topraklarımızı Türk ve Müslüman yurdu olarak kalması için kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

Dünyaya Türk ve Müslümanların mührünü vurma idealimizden asla vaz geçmediğimizi bir kez daha haykırıyoruz diyen başkan Tollu, ‘’Birliğimizi dirliğimizi koruduğumuz müddetçe de bunu bir gün mutlaka uygulayacağız bunda kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Afrin’deki Mehmetçiğimiz kendisine nereye diye sorulduğunda  ‘’Kızıl elmaya’’ diye cevaplıyor ve bize kızıl elmayı hedef gösteriyorsa, bu devri mutlaka yakalayacağız diyoruz. 98 yıl önce Güzeloluk’tan Sorgun’a oradan Arslanköy’e desteğe giden milletimiz bugün de Afrin’e giderek desteğini sunmuştur. Bu vesile ile Arslanköy’ün kurtuluşuna destek olan Güzeloluk ve Sorgun müfrezelerinden Allah razı olsun’’ diye belirtti.

Törende bir küçük kızın ‘’Ay yıldızlı bayrağım’’ adlı şiirini okuması esnasında ağlaması törene katılanları duygulu anların yaşamasına neden oldu. Tören Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu’nun yaptığı dua ile sona erdi.

Temsili törene Erdemli kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Bilgin Gökhan, İlçe müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Mersin ve Erdemli belediye meclis üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende 98 yıl önce Arslanköy müdafaasına katılanların yakınlarına Erdemli Belediyesi tarafından günün anısına şilt takdim edildi, misafirlere yöresel  hazırlanan sıkma ayran ikram edildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.