ERDEMLİ DE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

ERDEMLİ DE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

             Erdemli Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Organize edilen Kivi Yetiştiriciliği Eğitim Kursu Alata Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Eğitim Toplantısına, İlçe Kaymakamı Avni KULA, Erdemli Orman İşletme  Müdürü İsmail ÇELİK ,İlçe Tarım Müdürü Mehmet TÜRKER,Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN ve 90 Çiftçi katıldı.Kivi Yetiştiriciliği Özellikle Karadeniz Bölgesi ve Marmara Bölgesinde yaygın olarak yetiştirildiğinden  Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden eğitim vermek üzere İlçemize gelen Dr. Kemal Abdurrahim KAHRAMAN Kivi Yetiştiriciliği ,tarımı ,budaması konularında 7 Kasım 2017 tarihinde uygulamalı eğitim verdi.

            İlçe Kaymakamı SAYIN Avni KULA konuşmasında yapılan eğitimin Çiftçiler açısından çok yararlı olacağını belirterek Kendisinin de daha önce Trabzon da görev yaptığını Oradaki Kivi  üreticileri  ve sorunlarını bildiğini Böyle bir eğitim yapılmasının Çiftçilerin bilgi ve becerilerini arttıracağını belirtti.

            Konu hakkında bilgi veren Oda Başkanı Rasim ŞAHİN İlçemizde yetiştiriciliğine yeni yeni Başlanan Kivi bitkisinin alternatif ürün olarak yetiştirilmesine Çiftçilerimizi iten etmenler Yetiştirilen ürünlerin para etmemesi Çiftçilerin emeğin karşılığını alamaması olarak sıralayabiliriz. alternatif ürün yetiştiriciliği ile birlikte tüketilemeyen arz fazlası ürünlerin yerine, üretim açığı olan tarımsal ürünlerin üretimi teşvik edilerek ülke ekonomisinin kazanacağını, ayrıca çiftçinin ekonomik refahının artırılacağı aşikârdır Dedi.

"Arzumuz bu kadar çok çalışan insanımızın emeğinin karşılığını alması, çalıştığı kadar da kazanmasıdır. alternatif ürün çeşitliliğine yönelmeleridir. Artık üreticilerimizin kazandıran ürünlere yönelmesini istiyoruz" Bu eğitimde öğreneceğiniz bilgi ve becerilerle daha kaliteli ürün, daha fazla tonaj elde edilecektir..Ayrıca Erdemli Ziraat Odası Fidan Üretim Tesisimizde Doku Kültürü ile Kivi Fidanın yetiştirerek Çiftçilerimizin hizmetine sunmaktayız dedi. Sabah başlayanKİVİ Eğitimi Alata Araştırma da yenen öğle yemeğinin ardından Esenpınar 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.