Erdemli’de 80 yaş ve üzeri için aşılama başladı.

Erdemli’de 80 yaş ve üzeri için aşılama başladı.

Çin'den gelen koronavirüs aşısı 'CoronaVac', ülke genelinde uygulanmaya devam ederken, Erdemli’de de Sağlık Bakanlığı’nın çizelgesi kapsamında aşılama süreci sürüyor.

85 üstü vatandaşlara aşı yapılmasının ardından buhafta başı  itibariyle 80 yaş ve üzeri vatandaşlara da aşı yapılmaya başlandı, yetkililer ilçede aşılama sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini kaydetti.

Çin'den getirilen koronavirüs aşısı CoronaVac, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurulumu Laboratuvarları’nda yapılan güvenlik testlerinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın soğuk hava araçlarıyla, 2 ila 8 derecede tutularak 81 ildeki Halk Sağlığı Genel Müdürlükleri'ne dağıtılmıştı. 

90 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARA EVLERİNDE AŞI YAPILDI 

Ülke genelinde olduğu gibi Erdemli’de de 14 Ocak'tan itibaren, aşılar sağlık çalışanlarına vurulmak üzere hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine gönderildi. İlk etapta Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS)  kayıt yaptıran sağlık çalışanlarına aşı yapıldı. Sağlık çalışanlarının aşılanmasının ardından, 85 yaş üzeri vatandaşlara aşı yapılmaya başlanırken, 90 yaş üzeri kişilere ise aşıları evlerinde yapıldı. 

“28 GÜN SONRA İKİNCİ DOZ UYGULANACAK” 

 Aşı olanlara 28 gün sonra ikinci doz uygulanacak. Koronavirüsü geçirenler 6 ay aşı olamayacak

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.