Erdemli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

Erdemli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  Coşkuyla Kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü dolayısıyla sabah saat 10.00’da sahil bandı tören alanında bir program düzenlendi. Program kapsamında Kaymakam Avni Kula ilçe protokolünün tebriklerini kabul etti.

Daha sonda tören alanında yapılan program halkın ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Avni Kula yaptı. Kula yaptığı konuşmasında; Cumhuriyetimizin 95.  Kuruluş yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu gün bizi bölgemizin en güçlü devleti haline getiren Cumhuriyet, her şeyden önce Büyük Türk Milletinin kahramanlıklarıyla ve fedakârlıklarıyla yaratılan eşsiz bir destanı ifade eder. Bu büyük var oluş mücadelesinin sonuçlanması tarihinteki, en büyük zihniyet ve hukuk değişimlerinden birinin gerçekleştirilmesini de mümkün kılmış, Ülkeyi yönetme hakkı millete verilmiştir. Bu vesile ile Cumhuriyetin 95. Yıl dönümünde onun kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü Kurtuluş Savaşını gerçekleştiren tüm Şehit ve Gazilerimizi ve Cumhuriyetimizin yücelmesinde emeği geçen herkesi minnet ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar 95 yılda Ülkemiz her alanda büyük gelişmeler kaydetmiştir. 1920’li yıllara bakıldığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde var gücüyle kurtuluş mücadelesi veren, kaynakları hızla tükenmiş olan milletimizin, Ülkemizin imkanlarının son derece yetersiz olduğu hatırlanacaktır. Buna karşılık büyük bir milli şuur ile gayret gösteren milletimiz sayesinde Türkiye’miz tahminlerin üstünde kalkınma hamlelerini gerçekleştirmiş ve demokrasisini de her gün daha ileriye taşımayı başarmıştır. Hâkimiyetin Kayıtsız Şartsız Milletin olduğu ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık destanı milletimizin bu değerlere ne kadar inandığının en güzel örneği olmuştur. Her siyasi görüş ve inanıştan insan kenetlenerek bir araya gelmiş Aziz Vatanımız’ı düşmanlarımıza ve onların maşalarına teslim etmemiştir.

Ülkemizi bölmeye Milli birliğimizi bozmaya yönelik bir takım dış mihrakların desteklediği her türlü hain girişimi de Milletimizin azmi ve birbirine olan sevgi ve dayanışma duygusu ortadan kaldırmıştır.

Cumhuriyet tarihimizin gurur verici başarıları, bu zeminde elde edilmiş, geleceğin Türkiye’si de bu doğrultuda çağdaş uygarlığa katkıda bulunmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olmayı hedefleyen bölgesinde işbirliğine ve sözüne güvenilen istikrar örneği bir güç olmak isteyen devletimiz, kendi kardeşleri için Büyük ağabey, temsil ettiği medeniyet içinde örnek bir demokratik Cumhuriyet olarak algılanmaktadır. Özetlemeye çalıştığım ve bir ferdi olmaktan iftihar ettiğimiz Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk ‘’ Cumhuriyeti Biz Kurduk Onu Yaşatacak ve Yüceltecek Sizlersiniz’’  sözü ile Cumhuriyeti gençliğe emanet etmiştir. Sizlerinde bu büyük emanetin değerini bileceğinize ve ülkemizin çağdaş Medeniyet seviyesinin üzerine çıkması için gerekli çabayı, Vatanseverliği ve sorumluluğu göstereceğinize inanıyorum. Sizlerin Vatanına, Milletine, Manevi değerlerine bağlı Çağdaş ve hür düşünceli eğitilmiş insanlar olarak yetiştirildiğinizi görmek bu milletin en büyük idealidir.

Sözlerime son verirken Cennet Vatanı bizlere emanet eden Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun dedi. Daha sonra Kaymakam Avni Kula belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile halkın Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okuyup, tekvando ve halkın oyunu gösterileri sunuldu. Okulların geçit töreni ile kutlama sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.