ERDEMLİ AYYILDIZ GEZGİNLERİ KİSECİK KANYONUNDA

ERDEMLİ AYYILDIZ GEZGİNLERİ KİSECİK KANYONUNDA

 

Erdemli Ayyıldız Doğa Gezginleri Derneği üyeleri Çamlıyayla ilçesine bağlı Kisecik Mahallesi'ndeki saklıkent ''Kisecik'' kanyonu gezdi.

Dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru, vadi içerisinde adrenalin yüklü aktiviteleri bünyesinde barındıran ''kisecik'' sarp kayalıklar arasından 8 bin metrelik alanı  6 saate yakın sürede geçilen macera dolu kanyon yerli ve yabancı tutkunlarını bekliyor.

''Kisecik'' kanyonunun  eşsiz güzellikteki doğasına can veren ve sıcaklığı eksi 8 dereceye kadar düşen suyu ve zor parkuru ile gidenlerin macera yaşadığı gitmeyenlerin ise keşke gitseydim diye özlem duyduğu kanyonda su debisinin yüksek olduğu dönemlerde gitmek tehlikeli olsa da Ağustos ayı içinde gidenler  kanyon içerisindeki parkurları aşan turistler, bazı noktaları halatlar  ve buz gibi sulara dalarak  tamamlayabiliyor.

Doğa Fotoğrafı Sanatçısı Rifat Gürbüz rehberliğinde Erdemli Ayyıldız Doğa Gezginleri Derneği  üyelerinin ''Kisecik'' kanyonunda  6 saat süren macera dolu parkur gezisi  adrenalin dolu saatler yaşadılar. Zor şartlarda vadi içinde macera yaşayan gezi grubu, 8 bin metre uzunluğundaki kanyonda zaman zaman yüksek kayalardan zor şartlarda inen gezginler zaman zaman da buz gibi serin sulardan geçerek hedefe ulaşarak sarp kayaların arasından akan buz gibi sulara ulaşarak yüzerek karaya ulaştılar, yüzme bilmeyenler ise ilkel  ve el yordamı ile gerçekleştirilen sal ile karaya ulaştılar.

Erdemli Ayyıldız Doğa Gezginleri Derneği Başkanı Ferhat Adalı, amaçlarının  ''Kisecik''  kanyonunu hem ülkeye hem de dünyaya tanıtmak olduğunu bu nedenle de vadiye gezi parkuru düzenlediklerini söyledi.

AA muhabirine bilgi veren Kisecik Mahallesi Muhtarı Fehmi Tanrıverdi, Kisecik kanyonunun tanıtılmaya ihtiyacının bulunduğunu belirterek, ''Kanyona ulaşım sorunumuz var. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a yolun yapılması için başvuruda bulunduk. Burası için proje hazırlayacaklarını belirttiler. Eğer buraya ulaşım sağlanır ve de gelenler için dinlenme tesisleri yapılırsa hem yurt içinden hem de yurt dışından insanlar akın akın geleceğine inanıyorum. Kanyonun içerisi macera severler için adrenalin yüklü bir yer. Tüm doğa gezginlerini ve doğa severleri kanyona geziye bekliyoruz'' dedi.

Kisecik Kanyonda geziye katılan doğa gezginleri vadinin içerisinin muhteşem olduğunu belirterek, ülkede keşfedilmeyi bekleyen ender kanyonlardan birisi olduğunu kaydettiler. Gezginler özellikle gezi sonrası eksi 8 derece buz gibi suyla buluşmanın verdiği hazzın tadılması gerektiğini dile getirdiler.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.