ERDEMLİ ANADOLU LİSESİNDE DEĞİŞİM HEYECANI

ERDEMLİ ANADOLU LİSESİNDE DEĞİŞİM HEYECANI

Güzel haberlere ihtiyacımız olan bu salgın hastalık döneminde İlçemizin köklü ortaöğretim kurumlarından “Erdemli Anadolu Lisesi” “Sınavla öğrenci alan okul” statüsüne alındı.

Erdemli’miz için çok önemli bir kazanım olan bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedik. Konu ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ömer GÜRSOY; “2021/2022 Eğitim-Öğretim yılı için bakanlığımız tarafından okulumuzun 9. sınıflarına 5 şube 150 öğrenci kontenjanı tahsis edildi. Artık okulumuz LGS sınav puanı ile öğrenci alan okullar arasındadır” dedi.

Eğitim Maceramız 1993' de Limonlu İlköğretim Okulu binasında 2 Şube ile başladı. Yeni binamıza taşınıncaya kadar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin İlköğretim okullarında geçici olarak eğitim öğretimimizi sürdürdük.1998 Yılının Ağustos ayından itibaren mevcut binamızda eğitim-öğretimimize devam edilmektedir. 2000 yılında ilk mezununu veren okulumuz 17 kuşak mezun vermenin gururunu yaşamaktadır. Okulumuz Erdemli'nin ilk, Mersin il genelinin de 4. sırada açılan Anadolu statülü okulu olup, kuruluşumuzun 28. yılını kutladığımız bu yıla kadar çok sayıda nitelikli insan yetiştirmiştir. Kurum olarak eğitim meşalemizi hep daha ileriye taşıma gayreti içerisindeyiz.

Okul Müdürü Ömer GÜRSOY; “daha önce okulumuz sınavla öğrenci alan okul statüsündeydi. Üç yıl önce yapılan düzenleme ile diploma puanı ile öğrenci alan okul statüsüne alındı. Bu zaman zarfında yaptığımız girişimler sonuç verdi ve bakanlığımızın onayı ile okulumuz artık sınavla öğrenci alan okul statüsüne alındı.

Elbette bizim hedefimiz idare, öğretmen ve diğer personellerimizle gelecek nesillerin daha iyi bir ortamda ve daha iyi şartlarda; Vatana, Millete faydalı bireyler olarak yetiştirmektir. Okulumuzda geleneksel hale gelen “Fizik olimpiyatları” çalışmalarımız düzenli olarak her yıl devam etmektedir. “TÜBİTAK Bilim Fuarı” çalışmalarına her yıl katılmaktayız. Bu yıl için 9.TÜBİTAK bilim fuarı müracaatlarımız yapmış durumdayız.

Özellikle kabul edilen  “ERASMUS” projemizden bahsetmek isterim. “EĞİTİM  KOÇLUĞU İLE DAHA İLERİYE ERASMUS KA1 PROJESİ” Okulumuz öğrencilerinin yeteneklerini fark etmesi, kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak kendilerini geliştirmesi, potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları, doğru yönlendirilmeleri, akademik ve sosyal yönden başarılı ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmesi için Avrupa ülkelerinde uygulanarak başarılı sonuçların alındığı eğitim koçluğu uygulamasının öğrenilerek okulumuzda uygulanması ve kurumca sunulan eğitim kalitesinin ileriye taşınabilmesi amacıyla hazırladığımız bir projedir. Yurtdışında öğrenilerek uygulanacak Eğitim Koçluğu uygulamasıyla sunulan eğitim kalitesi arttırılacak, bu yolla ilçemiz, ilimiz ve ülkemizin eğitim kalitesi yükseltilerek AB’nin eğitimde kalite ve verimliliğin arttırılması hedefine de doğrudan katkı yapılacaktır. Proje ile katılımcıların Eğitim Koçluğu uygulamaları ve temel becerilerini öğrenme, yerinde gözleme, edindikleri bu tecrübeyi öğretim ortamına aktarabilme becerisi kazanması ve bu yolla öğrencilerin kendilerini tanıyıp potansiyellerini en iyi şekilde kullanmaları, mutlu ve başarılı bireyler olabilmeleri ve hedefledikleri yükseköğretim programlarını kazanmaları amaçlanmaktadır.

Yine öğretmen ve öğrencilerimizin başarılı çalışmaları ile okulumuz Avrupa e Twinnig Okul Etiketi almaya layık görülmüştür.  İki yıldır aktif olarak başarılı projeler yürüten ve yenilikleri takipte olan okulumuz 2017 yılından bu yana Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan e Twinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service – CSS) tarafından 2021-2022 yılı e Twinning Okul Etiketi Ödülüne layık görülmüştür. Avrupa da 43 ülkede yürütülen e Twinning faaliyeti kapsamında ülkemizde bu etikete layık görülen 1890, ilimizde ise 132 okuldan biri olmuştur.

 

Yapılan bu çalışmalarda bizzat görev alan öğretmenlerimize ve desteğini esirgemeyen bütün personelimize, velilerimize, öğrencilerimize ve her daim bizi yalnız bırakmayan Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf AÇIKYÖRÜK’e ve Erdemli İlçe Kaymakamımız Sayın Avni KULA’ya sonsuz teşekkürü bir borç biliriz. Haberlerimizi siz sayın okuyucularla buluşturan basın mensuplarımıza da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

ERDEMLİ’YE HAYIRLI OLSUN.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sait Mutlu25 Nisan 2021 00:00

    İsabetli bir karar yok olmuş emeği geçenleri kutluyorum.

  • adnanyılmaz19 Nisan 2021 00:00

    Hayırlı olsun..