ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ’NDEN EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ

ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ’NDEN EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ

 

Erdemli Anadolu Lisesi, öğrencilerin yeteneklerini fark etmesi, kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak kendilerini geliştirmesi, potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları, akademik ve sosyal yönden başarılı ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmesi için Avrupa ülkelerinde uygulanarak başarılı sonuçların alındığı eğitim koçluğu uygulamasının öğrenilerek okulda uygulanması ve kurumca sunulan eğitim kalitesinin ileriye taşınabilmesi amacıyla "Eğitim Koçluğu İle Daha İleriye" adlı Erasmus+ KA1 projesini hazırladı. 

Eğitim Koçluğu uygulamalarının yerinde gözlemlenmesi kapsamında 6 öğretmen Macaristan’ın Budapeşte şehrinde bulunan Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium’da 5 gün süren eğitim koçluğu iş başı eğitimine katıldı. Kursa okul Müdür Yardımcısı Musa ARSLAN başkanlığında; proje yürütücüsü Rehber Öğretmen Mevlüt ÇATAL, İngilizce öğretmenleri Fikret KORKUSUZ, Gülsüm ŞAHİN; Biyoloji Öğretmeni Halil TÜRER ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kevser UYSAL katıldılar. 

Okul eğitimi sürecinde öğretmenler koçluk uygulamasını uygulamalı olarak öğrendiler. Okul Müdür Yardımcısı Foki TAMASH rehberliğinde çeşitli ders ziyaretleri yapıldı, Okul Psikoloğundan öğrencilere yönelik yapılan kariyer rehberliği ve koçluk uygulamaları hakkında bilgi alındı. Ayrıca okulun fiziki donanımı, ders programı, Rehberlik hizmetleri, eğitim öğretim faaliyetleri konularında da bilgi sahibi olundu. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.