ERDEMLİ 26.TÜRKMEN ŞÖLENİNİ COŞKUYLA KUTLADI

Bu yıl Erdemli Belediyesince 26'ıncısı gerçekleştirilen Türkmen Şöleni Erdemli Çamlığında yoğun bir katılımla kutlandı. Erdemli ve çevre ilçelerden birçok belediye, sivil toplum kuruluşu ve mahallelerin çadır kurarak katılım gösterdiği şölende ünlü sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ve Ziynet Sali sahne aldı. Türk örf adet ve geleneklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına Türkmen Şöleninin önemine değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,yoğun katılım göstererek bu şölene sahip çıkan vatandaşlara ve şölende emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdemli Çamlığında bu yıl 26'ıncısı gerçekleştirilen geleneksel Türkmen şöleni, ilk olarak Kuranı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'yla başladı.Osmaniye Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile devam eden şölende Erdemli içinden ve dışından gelen halk ozanları da sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Türkmen Şöleni, yapılan konuşmalarla devam etti.

TOLLU: YÖRÜKLER VE TÜRKMENLER BU ÜLKENİN ASLİ UNSURUDUR

Şölende ilk olarak söz alan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Türk geleneklerinin yaşatılması adına büyük öneme sahip olan bu şölene sahip çıkarak bizlere destek veren Erdemli'mizin saygı değer insanları teşriflerinizden dolayı hepinizi saygıyla, hürmetle, muhabbetle selamlıyor herkese teşekkür ediyorum" dedi. Tollu konuşmasında, Yörük ve Türkmenlerin öneminden bahsederken, tarih süreci içerisinde Yörüklerin ne şekilde önemli roller oynadıklarını anlattı. Yörük-Türkmen varlığının bu ülkenin çimentosu olduğunun altını çizen Tollu, bundan sonrası içinde Türkiye Cumhuriyetinin ve milletin geleceği için Yörüklerin bu ülkenin asli unsuru sıfatı ile çalışmaya, devletine sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

ÖZSU: DAHA ÇOK BİRLİK VE BERABERLİK

Daha sonra söz alan MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu "şöleniniz kutlu ve mübarek olsun" diyerek vatandaşları selamlarken, Erdemli denilince akla Türkmen Şöleninin geldiğini vurguladı. Özsu konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yaparken, "bizim bizden başka kimsemiz yok. Bunun bilincinde olalım" dedi.

KOCAMAZ: HİZMET ALANIMIZ İSTANBUL'DAN 3 KAT BÜYÜK

Türkmen şöleninin hazırlanmasında emeği geçen herkese ve vatandaşlara teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da konuşmasında şunları söyledi: "Dur durak bilmeden çalıştığını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise "Ne bizim başımız eğilecek, ne de bize destek verenlerin. Mersin yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte çok geniş bir alana hitap etmek durumunda. İstanbul'un tam 3 katı bir alana hizmet veriyoruz. İstanbul 5 bin kilometrelik bir alanda kurulmuş, Mersin 15 bin 850 kilometre karelik bir alanda bulunuyor. Tabi ki yılların eksiklikleri bir anda tamamlanamaz. Ama bu problemleri çözmek için yola çıktık, besmeleyi çektik. 3 yıl içerisinde Mersin'imizde su olmayan köyümüz kalmayacak, yolu olmayan köyümüz kalmayacak"

 

ALİ ÖZ: TÜRKMEN ŞÖLENİ BİZİM ÇOK ÖNEMLİDİR:

Başkan Kocamaz'dan sonra söz alan Mersin Milletvekili Ali Öz, önceki Erdemli'de yaşanan elim bir kaza sonrası hayatlarına veda eden vatandaşları rahmetle anarak başladığı konuşmasını vatandaşları selamladı.Öz konuşmasında, Erdemli Türkmen Şöleninin önemine vurgu yaparken, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

OKTAY ÖZTÜRK: TOROSLARDAKİ YÖRÜK ÇADIRLARI BAĞIMSIZLIKTIR

Son olarak söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili adayı Oktay Öztürk, Atatürk'ün Toroslardaki Yörük çadırlarının varlığının önemine vurgu yapan sözlerinden alıntı yaparak başladığı konuşmasında "işte o Yörük çadırlarını bu şölende karşımızda görüyoruz. Yörükler, bu ülkenin asli unsurudur" dedi.Öztürk, Yörük-Türkmenlerin varlığının bağımsızlığın en büyük işaretlerinden birisi olduğunu söyledi.

SANATÇILAR SAHNE ALDI, BAŞKAN TOLLU BAYRAK ARMAĞAN ETTİ

Konuşmaların ardından sahneye ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan çıkarak söylediği türkülerle binlerce kişiyi coşturdu. Daha sonra sahneye sanatçı Ziynet Sali çıkarak şarkılarını seslendirirken, konser sonunda Başkan Tollu ile birlikte onuncu yıl marşını söyledi.

Programın son bölümünde sanatçılara Türk Bayrağı takdim eden Başkan Tollu, katılım gösteren herkese bir kez daha teşekkür etti.Şölende sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ve Ziynet Sali'den ayrı olarak Ozan Yunus ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Caner Erdoğan da sahne aldılar. Şölende kurulan Yörük Türkmen çadırları içerisinde Yörük yaşantısı gözler önüne serildi.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.