ELLERİNİZE SAĞLIK KIZLAR

Erdemli'de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erdemli Kız Yurdu Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan tezhip kursu sona erdi.  Usta öğreticiliğini Saniye Gültekin'in yaptığı kursa katılan 15 kursiyer öğrencinin kurs süresince yaptıkları  eserlerden 40 tanesi öğretmenevi bahçesinde sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, sanatsal çalışmaların insanın erdeme ulaşmasına vesile olduğunu belirtti.

Bu tür eserlerin ortaya çıkması için sanatçısının müthiş bir sabra ve dikkate ihtiyacı var diyen Taştan, ''Görüyoruz ki öğrencilerimiz bunu başarmışlar. Dünya çapında eğitim veren üniversitelere baktığımızda meslek eğitiminin yanında resim, müzik, tiyatro ve çeşitli sanatsal alanlarda da öğrencilerine eğitim veriyor. Bunun sebebi keşfetmek merakını canlı tutma çabası vardır" dedi.

Usta öğretici Saniye Gültekin de kursta gençlerin sadece stres atmakla kalmadıklarına değinerek, "640 saatlik kursumuz esnasında gördük ki gençlerimiz hem ders stresinden uzaklaştılar hem de dikkatlerini yaptıkları işe verme konusunda büyük mesafe katettiler. Ders ve vize yoğunluğunu tezhip sanatı yaparak üzerlerinden attılar" diye konuştu.

Serginin açılışına  Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdür Yardımcısı Bayram Karabıyık, Şube Müdürü Kemal Orhan, Adana Sümer Yurt Müdürü Mahmut Nuri Küçük, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Taştan kurs ve serginin anısına Gültekin'e plaket takdim ederken, Erdemli Yurt Müdürü Pınar İnan'da bir buket çiçek takdim etti.

Kursiyer kız öğrenciler ise belgelerini Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdür Yardımcısı Bayram Karabıyık ve ilçe protokolünün elinden aldı.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.