Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yılında fener alayı coşkusu

Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yılında fener alayı coşkusu

Silifke Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yılını her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiği Fener Alayı ile kutladı. Binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle şehir stadyumundan Atatürk Anıt Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşte Silifke Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramına özel olarak hazırladığı şarkılar ve marşlarla coşan vatandaşlar, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. Yılını doyasıya kutladı. Fener Alayı yürüyüşüne Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, geçmiş dönem Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, belediye meclis üyeleri, partililer, STK'lar ve binlerce vatandaş katıldı. 7'den 77'ye herkesin katıldığı yürüyüşe bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarına çıkarak destek verdi. "NİCE YILLARA TÜRKİYEM"

Yürüyüşün ardından Atatürk Anıt Meydanı'nda Cumhuriyet Bayramının 94. yılına özel olarak düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Bir Pazar akşamı olumsuz hava koşulları ve buna rağmen çocuklar burada, gençler burada, kadınlar burada herkes burada. Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Silifke, özgürlükçü demokrasinin kalbi, Atatürk devrimlerinin bu ülkede en güzel ve en nitelikli yaşandığı bir şehirdir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlemiş olduğumuz fener alayı ile Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadık bundan sonrada yaşamaya devam edeceğiz. 94 yıl önce bugün azimle, inançla, özgürlük duygusuyla ekilen bu ülkenin tohumları bugün kararlılıkla yeşeriyor. Asırlara meydan okuyacak Cumhuriyet ağacının her bir dalı için zorluklarla mücadele eden Atamızı ve tüm kahramanlarımızı özlemle ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Nice yıllara Türkiyem!" dedi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.