Çin dönüşü Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Çin dönüşü Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin dönüşü uçakta gazetecilere açıkladı: "Cerablus'tan sonra El Bab için de harekete geçtik. IŞİD'in merkezi Rakka için de Amerika bizimle bir şeyler yapmak istiyor. 'Gereken neyse yapılır' dedik"

'Bölgede olduğumuzu göstermek zorundayız'

"Obama, Rakka (IŞİD'in Suriye'deki merkezi) konusunda beraber bir şeyler yapmak istiyor. 'Askerlerimiz görüşsünler, ne gerekiyorsa bu yapılır' dedik. Artık bölgede var olduğumuzu göstermek durumundayız."

'Irak'ın güvenliğini gözden geçirmeliyiz'

  "Suriye'deki gibi riskler Irak'ta da var. Türkmenleri tamamen bitirebilirler. Başika kampımız da orada. Barzani'nin 'Bizi yalnız bırakmayın' gibi yaklaşımları var. Oraların güvenliği ile ilgili her şeyi gözden geçirmemiz gerekiyor."

'Sınırın iki tarafına mülteciler için konut' 

"Suriye sınırımızda güvenli bölge oluşturulursa alt yapısı da dahil olmak üzere mültecilerin yerleşebilecekleri konutlar yapabiliriz. Türkiye'deki vasıflı mülteciler için de TOKİ konut yapabilir. Bu amaçla bir vakıf da kurulabilir.

"FETÖ iddialarında at izi it izine karıştı' 

"(FETÖ konusunda yanlış insanların suçlanması) At izi, it izine karışmış vaziyette. 'Ben bir şey atayım da nasılsa tutar' diyenler var. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları insanın bu işle hiç alakası yok. Ama yafta yapışıyor."

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.