CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA HAFIZLIK YARIŞMASI

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA HAFIZLIK YARIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl "2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Hafızlık yarışması Mersin İl Finali 13 İlçe Müftülüğünden katılan Hafız Din Görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi'nin komisyon başkanlığını yaptığı Hafızlık yarışmasında Erdemli Müftülüğünü temsilen katılan Hafız İmam Hatip Mustafa Koç birinci oldu ve Mersin'i Kilis'te yapılacak olan Hafızlık Bölge Yarışmasında temsil edecek.

Hafızlık dalında Kilis'te yapılacak olan bölge yarışmasında Mersin'i temsil edecek Hafız İmam Hatip Mustafa Koç'u İlçe Müftümüz Dr. Hayri Erenay tebrik ederek aynı başarıyı bölge yarışmasında da göstermesini ve Türkiye elemelerine katılmasını temenni ettiğini ifade etti.

İlçe Müftümüz Dr. Erenay, Yıllardır Ramazan ayında ve diğer zamanlarda hatimle namaz kıldırarak tüm Erdemli'nin gönlünde yer etmiştir. Kendisi Hafızlık Kur'an Kurslarımızda Hafızlık eğitimi alan hafız adaylarımıza güzel bir örnek olmaktadır.  Hafızımızı tebrik ediyorum, İlimizde yapılan yarışmada göstermiş olduğu başarı ile bizleri sevindirmiştir. Hafızımızdan öncelikle Kilis'te yapılacak olan bölge yarışmasında da aynı başarıyı göstererek Türkiye elemelerine katılmasını temenni ediyoruz. Kendisine teşekkür ediyor başarılar diliyorum.'' dedi.

Mersin İl birincisi olan Hafız İmam Hatip Mustafa Koç ise yapılan yarışmada birinci olarak Erdemli'yi en güzel şekilde temsil ettiği için sevindiğini belirterek sorumluluğunun arttığını ifade etti. Koç, bölge yarışmasında da en iyi sonucu almak için çalışıp Türkiye finallerine gitmek, Mersin'i Erdemli'yi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.