Biz Arıyız Projesi

Biz Arıyız Projesi

Slow Food , merkezi  Turin’de olan Uluslararası bir ağdır. Tarsus Slow Food’ta bu ağın parçasıdır.

Gönüllük esasıyla çalışır. Dünyanın döngüsel yaşamının devamlılığı için her canlı için Temiz, Adil, İyi

Yaşam için mücadele eder. Üç katmanı esas alır. Biyo çeşitlilik, Eğitim, Savunuculuk. Tarsus Slow Food, Erdemli ve Tarsus Ticaret Odaları, Mersin Arıcılar Birliği, Eğriçayır Balları, Organik TV bu sene Biyo çeşitlilik katmanı için Arıları ve yaşamlarının bizler için önemine dikkat çekmek adına” Biz Arıyız” sloganı ile komisyon oluşturduk. Komisyonun amacı Arı yaşamına ve Yaşlı dünyanın sağlıklı bir şekilde üzerinde yaşayan canlılara nimetlerinden faydalandırmaya devam etmesini sağlamak. Bölgesel olarak önlemleri aldırtmak, bizden sonra gelecek olan Nesillere, son elli yıldır yapılan hataları yapmamaları için mesajlar vermek ve eğitmek.

Slow Food Eğitim katmanını da eğitim programlarının da içinde Sürdürülebilir bir Gelecek konusuna programlarında yer veren Bahçeşehir Mezitli Anaokulu ile çalışacağız. Okulumuz 4-5 yaş gurubundaki çocuklara yönelik uygulanacak farklı eğitim programları ile çocukların;

-İklim değişikliğindeki olumsuz etkilerinden kurtulmak için nelerin yapılması gerektiği konusunda bilinçlendirilmeleri.

-Bal arısı bal, polen, arı sütü ve propolis gibi arı ürünlerinin üretimi nedeniyle insan yaşamındaki önemini ve doğal tozlaşmada en fazla etkili böcek gurubu olarak geleceğin besin güvencesini öğretmek. Doğadan korkmamayı “ Biz Arıyız” diyerek empati kurmalarını sağlamak.

-4 Ekim Dünya Hayvanlar günü nedeniyle sevgili küçüklerimizle mason Arılarının konaklamasını sağlayacak arı oteli inşa etmek. Bu arılar bitkilerdeki polenleşme, tozlaşmayı bal arılarından 30 kez daha fazla yapan, kovana ihtiyaç duymayan, küçük, ağaç deliklerinde yaşayan, saldırgan olmadığı için insan, çocuk ve ev hayvanlarına zarar vermeyen bir arı cinsidir.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.