Bitki Koruma Ürünleri Bayii Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

3 Aralık 2014 tarihli resmi gazete yayımlanan, 1 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt Altına Alınması Hakkındaki Yönetmelik hakkındaki bilgilendirme toplantısı; 24 Mart 2015 günü saat 13:00 de Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

     Toplantıya; Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürü Murat ÇELEBİ , Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden Dr. Kubilay DERİN , Ziraat Mühendisi Murat UĞURLU, Ziraat Mühendisi Adem SARI , Ziraat Mühendisi Gülden BAŞ ,Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet TÜRKER , Teknik Elemanlar ve ilçemizde faaliyet gösteren 76 Adet Bitki Koruma Ürünleri Bayisi ve 29 adet Reçete Yazma Yetkilisi katıldı.

İlçe Müdürü Mehmet TÜRKER toplantıda yaptığı konuşmada; "Tüketicilerin daha sağlıklı ve güvenilir gıda temini noktasında ilaçlamanın kontrol ve denetimine büyük önem veriyoruz. Bu Yönetmeliğin amacı; bitki ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmaların teşhisini, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin önerilmesini, bitkisel üretim yeri ve depolarda zirai mücadele teknik talimatları ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğin sağlanmasıdır" dedi.

      Mehmet TÜRKER, bu yönetmelik kapsamında bitkisel üretim alanları ve depolarda uygulanan bitki koruma ürünlerinin reçetesinin düzenlenmesinin, reçeteyi yazacak kişiler ile zirai mücadele amaçlı uygulayacak kişilerin yetkilendirilmesinin ve bu kişilerin sorumluluklarının belirlendiğini ifade ederek, bu şekilde yapılan uygulamaların kayıtlarının tutulması sağlanacağını belirtti. İlçe Müdürü Mehmet TÜRKER, reçetesiz ilaçlamanın yapılmaması gerektiğini üreticilerimize anlatarak daha sağlıklı ve güvenilir gıdalar tüketilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

      Katılımcılara İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Murat ÇELEBİ  , Dr. Kubilay DERİN ,  Ziraat Mühendisi Murat UĞURLU , Ziraat Mühendisi Hasan ERDEN ve Ziraat Mühendisi Sedat BÖLÜKKAYA  tarafından Yönetmelik hakkında bilgiler verildi. Toplantı Bitki Koruma Ürünü Bayilerinin ve Reçete Yazma Yetki Belgesine  sahip katılımcıların soru ve önerileriyle ve Teknik Personelin sorulan sorulara açıklık getirecek cevaplarıyla sona erdi. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.