BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

İlki geçtiğimiz yıl Erdemli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi kararı alınan Çanakkale Zafer Destanı anısına yapılan zafer yürüyüşü için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tüm vatandaşları davet ettiğini bildirdi. Tüm münazaraları bir kenara bırakarak tek vücut ve tek yürek olarak mehteran eşliğinde bu yürüyüşte bir araya gelinmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tollu, hiçbir ayrım yapmaksızın herkesi bu kutlu yürüyüşe davet ettiğini söyledi. Tollu, "bu yürüyüş Anadolu'nun kutlu yürüyüşüdür" dedi.

Çanakkale Zafer Destanı haftası münasebetiyle Erdemli Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Kutlu Yürüyüş" isimli yürüyüşe tüm vatandaşlar davet edildi. Dosta gurur düşmana korku vermek için böyle bir günde tüm vatandaşların kenetlenmesi gerektiğini belirten Başkan Tollu, tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarını tek tek gezerek bu yürüyüşe davet ettiğini söyledi. Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tıpkı Çanakkale'de sergilenen kutlu birliktelik gibi, şimdi de tüm münazaraları ve kişisel çekişmeleri bir kenara bırakıp yekvücut olup atalarımızın ruhlarını şad ettirmeliyiz. Bayrağını alan herkesi bu kutlu yürüyüşe davet ediyoruz. Müslüman Türk'ün düşmanları nasıl tek vücut oluyor, sinsice ve kalleşçe devletimizi yıkmaya çalışıyorsa, biz de onların bu kalleş tuzaklarına karşı birbirimize kenetlenerek dim dik ayakta durmalıyız. İstiklal şairimiz ne güzel anlatıyor, 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var, ulusun korkma nasıl böyle bir imanı boğar, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.' Biz bir ve beraber oldukça bu devleti kimse yıkamayacaktır. Bunun için aramıza ayrımcılık fitneleri ekiyorlar. Bunun için bizi içten bölerek hainlerle yıkmak istiyorlar. Haydi Erdemli, kutlu yürüyüşe katılarak bu oyunu bozalım, dosta gurur düşmana korku salalım."

YÜRÜYÜŞE BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR

Kaymakamlıktan başlayan davet ziyaretlerine devam eden Başkan Tollu, davet ettiği kişilere İstiklal Marşı biblosu hediye etti. Bugün (Cuma), saat 18.00'da Erdemli Cumhuriyet Meydanında başlayacak olan yürüyüş, mehteran eşliğinde gerçekleştirilecek. Yürüyüş öncesinde vatandaşlara Türk Bayrağı ve meşale dağıtılacağı bildirildi. Yürüyüşün ardından Erdemli Kültür Merkezinde Yazar ve Şair Salih Bulut tarafından Çanakkale sunumunun gerçekleştirileceği belirtilirken, Kültür Merkezi önünde de dev led ekran kurularak programın dışarıdan da yayınlanacağı kaydedildi. Yürüyüşte tarihsel canlandırmaların da olacağı ifade edildi.   

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.