''BİR CAN'DA SEN OL''

''BİR CAN'DA SEN OL''

Erdemli’den deprem bölgesine yardım malzemesi desteği

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Erdemli ilçesinden bölgeye insani yardım malzemesi gönderildi.

Erdemli Belediyesince depremzedelere yardım için ‘’Limon Çiçeği sosyal Market’’ tarafından "Bir Can da Sen Ol" kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın başlamasının ardından bir saatte bir tır dolusu yardım malzemesi toplandı. Başta gıda, giyim, ayakkabı, battaniye, yorgan, ısıtıcı, çocuk bezi, temizlik malzemesi başta olmak üzere acil ihtiyaç malzemeleri toplandı.

Limon Çiçeği Yardım merkezinde toplanan malzemeler tıra yüklenerek Elazığ’a gönderildi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu gazetecilere yaptığı açıklamada, öncelikli olarak başta Elazığ ve Malatya illerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dileğinde bulunarak, Erdemli belediyesi sosyal hizmetler müdürlüğü bünyesindeki ‘’Limon Çiçeği Sosyal Market’’ nde deprem nedeni ile evlerine giremeyen vatandaşlar için yatak, soba, battaniye gibi birçok malzeme topladıklarını söyledi.

Vatandaşların bu duruma duyarsız kalmadığını anlatan Tollu, açılan yardım kampanyasına vatandaşların katkısıyla toplanan 1 tır dolu yani 30 ton ağırlığındaki yardım malzemesini bölgeye gönderdiklerini belirtti.

Tollu, deprem bölgesine gönderilmek üzere bize gelecek her türlü yardımı deprem bölgesine ulaştıracaklarını, bu yaranın birlik ve beraberlikle sarılabileceğini kaydetti. Tollu, 1 adet yardım tırını gönderdiklerini diğer tırların da hazırlandıkları andan itibaren yola çıkacağını vurguladı.

Erdemli Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Limon Çiçeği sorumlularından Şeyma Dölek, Öncelikli olarak tüm Türkiye’ye ve öncelikle Elazığ ve Malatya illerine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, ölenlere Allahtan rahmet yaralılara da acil şifalar dilediğini söyledi.

Erdemli Belediyesi olarak başlatılan yardım kampanyasına vatandaşların fazlası ile duyarlılık gösterdiğini belirten Dölek, öncelikle battaniye, yorgan, gıda, giyim, ayakkabı, ısıtma aletleri, çocuk bezleri gibi hijyenik malzemeleri en kısa zamanda ulaştırmak üzere bir tır dolusu yardım malzemelerini gönderdiklerini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.