BİNLERCE VATANDAŞ ERDEMLİ'DE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Ramazan etkinlikleri Erdemli ilçesine de taşındı. Kurulan uçsuz bucaksız iftar sofralarında buluşan Erdemlililer, 11 ayın sultanı Ramazan'nın ruhunu, hep birlikte oruçlarını açtıkları iftar sofralarında yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayının gelmesi ile beraber ilçelere taşınan Ramazan etkinlikleri, Akdeniz, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Mut ve Silifke'den sonra Erdemli ilçesinde gerçekleştirildi.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda yapılan etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin 21. Dönem Milletvekili Yalçın Kaya, MHP Mersin 24. ve 25. Dönem Milletvekili Ali Öz, Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Cevat Şahin, Erdemli Ülkücü İşçiler Derneği İlçe Başkanı Hakan Ak, MHP Erdemli İlçe Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem ve ilçe yönetimi, MHP il ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Ramazan ayının manevi ikliminin tüm Mersin genelinde yaşatılması için gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesinde kurduğu dev iftar sofrası ile binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

İftar öncesi alana gelen ve masaları tek tek dolaşarak, vatandaşlarla sohbet eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iftar öncesi yaptığı konuşmada Erdemlili vatandaşlar ile Ramazan ayında bir araya geldikleri için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak henüz Büyükşehir Belediyesi'nde görev almadan önce başlattığımız ve 3 yıldır da geleneksel hale getirdiğimiz bu iftar sofralarında sizlerle buluşma etkinliğimizi inşallah bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

"Gönüllerimizi buluşturuyoruz"

Ramazan'ın feyzinden, bereketinden hep birlikte faydalanmak istediklerini belirten Başkan Kocamaz, "Hizmetin ibadet olduğunu, Ramazan'ın da bereket ayı olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle de bütün ilçelerimizde iftar sofralarında buluşurken o ilçelerimizde bir taraftan yeni hizmetlerle ilgili temeller atıyor, diğer taraftan da tamamlanmış hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Vatandaşlarımızla buluşuyor, dertleşiyoruz, yeni projelerimizi anlatıyoruz ve gerçekten Ramazan'ın paylaşma, dayanışma ayı olduğunu hep birlikte vatandaşlarımızla birlikte değerlendiriyoruz, gönüllerimizi buluşturuyoruz. Bu vesileyle sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu günlere Allah'ın izniyle huzur içerisinde geldik ve inşallah huzur içerisinde bayrama kavuşmayı da Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda tasavvuf müziğinin en seçkin örnekleri şair Ahmet Coşkun ve sanatçı Selami Durmuş tarafından seslendirilirken, sahnelenen sema gösterisi Erdemlililere unutulmayacak bir Ramazan akşamı yaşattı. Öte yandan etkinlikte Davut Can Akyüz ve Aşık Sefai de sahne aldı.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.